Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

USK zabojuje o šanci na 2. místo proti lídrovi skupiny Orenburgu

Praha - Basketbalistky USK Praha mají ve středu poslední šanci, jak ještě zaútočit na druhé místo ve skupině Evropské ligy znamenající příznivějšího soupeře pro čtvrtfinále. K tomu nutně potřebují doma na Královce porazil silný ruský celek Naděždu Orenburg, aktuálního lídra tabulky, který má o dvě vítězství více. Výhru však USK potřebuje i k přiblížení se jistotě postupu do play-off. Přímý přenos utkání sledujte od 19:00 na ČT sport a našem webu.

Oba celky se utkaly na konci října v Orenburgu, který těsně vyhrál 58:54. Proto by Pražanky doma potřebovaly nejen vyhrát, ale také alespoň o pět bodů. Nebude to však snadné, jelikož Orenburg dosud prohrál jen dvakrát a v minulém kole překvapivě uspěl na hřišti favorizovaného Jekatěrinburgu, když už po první čtvrtině vedl o 17 bodů.

"Nám nepomohlo, že Orenburg vyhrál v Jekatěrinburgu, kde zahrál hvězdnou čtvrtinu a stačilo mu to na vítězství. My se tak nyní můžeme dostat na druhé místo už jen shodou náhod, ale chceme si na silném soupeři ověřit, že můžeme vyhrát a že máme na soupeře této kvality," řekla trenérka USK Natália Hejková.

V Praze se očekává tuhá bitva, neboť se střetnou dvě nejlepší obrany soutěže. Oba týmy v průměru dovolují soupeřům jen necelých 59 bodů na utkání. Pro USK bude klíčové ubránit americkou pivotku Dewannu Bonnerovou, nejlepší hráčku Naděždy s průměry 16 bodů a téměř 10 doskoků. S jejím bráněním by měla pomoci i nová posila USK Candice Dupreeová.

"Je to zkušená hráčka, která přinesla do hry klid. Má teď trochu herní výpadek, ale až se do toho dostane, bude opravdu velkou posilou," řekla Hejková. Vedle Bonnerové spoléhá Orenburg na zkušenou španělskou rozehrávačku Annu Cruzovou, Američanku s černohorským pasem Angelicu Robinsonovou a americkou střelkyni Kaylu McBrideovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články