Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nymburk potrápil CSKA, na obhájce titulu ale nakonec nevyzrál

Praha - Nymburk opět jasně prohrál s obhájcem titulu ve VTB lize CSKA Moskva, tentokrát se ale výhra ruského celku o 51 bodů nekonala. Severočeši předvedli v Praze na Královce mnohem lepší výkon a v druhé půli byli vyrovnaným soupeřem, přesto si CSKA odvezlo vítězství 86:66.

Utkání Nymburk - CSKA Moskva
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Kdybychom hráli místo na dva poločasy na dva zápasy, tak bychom jeden zápas vyhráli. Ale teď vážně. Mám smíšené pocity. V první půli jsme nebyli důstojným soupeřem a byli jsme za CSKA o parník. Jejich náskok byl hodně velký, ale zlepšenou obranou a snahou předvést divákům lepší basketbal jsme se dostali zpět do hry," řekl po utkání pivot Petr Benda.

CSKA přijel do Prahy v nejsilnějším složení a od začátku dával jasně najevo, že nehodlá českého mistra podcenit. Hrál agresivní obranu, přes kterou se Nymburk dostával jen ke střelám z dálky, a už v první čtvrtině hosté odskočili na rozdíl 13 bodů. V útoku CSKA se dařilo zejména Corymu Higginsovi a francouzské hvězdě Nandu De Colovi, který po příchodu na hřiště dal za šest minut 12 bodů.

Ve druhé čtvrtině se Nymburk na chvíli několika vydařenými akcemi chytil, ale v závěru poločasu už hosté znovu dominovali a definitivně zlomili odpor domácích. "Co jsme postrádali? Nedostatek centimetrů, kil, výskoku, rychlosti, talentu a tak dále. Hráli jsme proti nejlepšímu týmu v Evropě, který takovým způsobem rozebírá soupeře i v Eurolize. Jen potvrdili, proč jsou momentálně nejlepší v Evropě," prohlásil kapitán Nymburku Jiří Welsch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Nymburk - CSKA Moskva

Nymburk si však zápas s favoritem i tak užíval a snažil se vyprodané hale Královka předvádět co nejlepší basketbal. Na CSKA to však nestačilo, jelikož ruský celek i přes jasné vedení soupeře nešetřil a nadále nechával na hřišti největší hvězdy.

Domácí hráči přesto ve třetí čtvrtině hru vyrovnali, zbavili se ostychu ze soupeře, a tuto desetiminutovku dokonce těsně vyhráli. Rozehrál se zejména rozehrávač Michael Dixon s veteránem Petrem Bendou. Ve čtvrté části se k nim přidal i Howard Sant-Roos a celý nymburský tým hrál na maximu svých schopností.

Stačilo to sice jen na snížení náskoku soupeře na 16 bodů, i tak ale hráči CSKA znejistěli a byli hodně podráždění z toho, že na hřišti již nedominují jako v první půli. "V první půli jsme měli přílišný respekt, soupeř nás ve všem přehrával. Ve druhé půli jsme změnili přístup, upravili jsme taktiku, začali bránit zónově a přineslo to ovoce. Dokonce jsme CSKA ve druhé půli porazili," těšilo trenéra Ronena Ginzburga. "Nakonec si z utkání odnáším dobrý pocit. Přece jen jsme hráli s jedním z nejlepších, možná dokonce nejlepším týmem Evropy," dodal.

Nymburk tak sice prohrál, ale i tak hráči sklidili potlesk vestoje a opouštěli hřiště s lepším pocitem než hvězdy CSKA, které naštvaně zmizely v šatně. "Trenér o poločase řekl správnou věc, že už nehrajeme o výsledek, ale spíše o vlastní hrdost. Naše hra byla zlepšená, hráči CSKA zároveň už neměli takovou koncentraci, přestali tolik dávat a výsledek je takový, že sice odcházíme s porážkou, ale se zvednutou hlavou," dodal Welsch.

Nymburk - CSKA Moskva 66:86 (15:28, 26:52, 46:71)

Nejvíce bodů: Sant-Roos 18, Dixon a Benda po 10, Randle a De Zeeuw po 8 - De Colo 22, Higgins 17, Fridzon 9, Freeland 7. Fauly: 32:27. Trestné hody: 27/16 - 36/22. Trojky: 2:6. Doskoky: 35:48. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články