Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky USK se znovu pokusí zaskočit silný Jekatěrinburg

Jekatěrinburg - Basketbalistky USK Praha čeká ve středu zatím největší výzva v této sezoně Evropské ligy. Představí se na palubovce dosud neporaženého Jekatěrinburgu, který má navíc českým mistryním co vracet. Ruský gigant totiž s USK prohrál květnové finále Euroligy i říjnový Superpohár. Přesto zůstává i ve středu favoritem. Pokud by však znovu vyhrály Pražanky, dostaly by se do čela skupiny B.

Radost hráček USK Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"To oni musejí mít strach, protože jsme je dvakrát porazily. Určitě to bude zajímavý zápas, hraje se u nich a my nemáme co ztratit. To oni musejí porazit nás," prohlásila španělská opora USK Marta Xargayová. Pražanky dlouho nemohly Jekatěrinburg porazit, ale ve finále Euroligy využily domácího prostředí a po skvělém výkonu vyhrály 72:68. Také ve finále Superpoháru soupeře zaskočily, když předvedly vynikající ofenzivu a ruský celek přestřílely 93:91.

Od té doby však hráčky USK nebyly schopné na tyto výkony navázat a v Eurolize už prohrály doma s Kayserisporem i v Orenburgu. V posledních týdnech už ale má jejich výkonnost stoupající tendenci. Mohou se spolehnout zejména na defenzivu, kterou zatím mají nejlepší v celé soutěži, když soupeřům dovolují jen 51,8 bodu na utkání. Právě skvělá obrana bude pro USK důležitá, protože se proti nim postaví papírově nejsilnější tým soutěže, plný těch největších hvězd ženského basketbalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK Praha se postaví proti Jekatěrinburgu

Tým táhne zejména Američanka Diana Taurasiová, pod košem vládne další americká reprezentantka Brittney Grinerová, která s 206 centimetry patří k nejdominantnějším pivotkám. Dokonce jako jedna z mála žen dokáže bez problémů zasmečovat. Jekatěrinburg má navíc pod košem ještě Francouzku Sandrine Grudaovou, které se proti českým týmům vždy daří, a bývalou nejlepší hráčku Evropy Sancho Lyttleovou.

Otázkou je, jestli nastoupí i její spoluhráčka ze španělské reprezentace a další bývalá nejlepší hráčka Evropy Alba Torrensová, která měla zdravotní problémy. I přes hvězdné složení však Jekatěrinburg zatím v sezoně nepodává očekávané výkony. Vrcholem byla prohra 54:68 v posledním utkání v hale Kayserisporu, kde z opor předvedla očekávaný výkon jen Grinerová.

Už předtím se však Jekatěrinburg k výhrám spíše protrápil, když jasně přehrál jen Krakov. Ostatní čtyři výhry byly maximálně desetibodovým rozdílem. "Zatím asi hráli tolik, kolik potřebovali k výhře. Nám se ale budou chtít pomstít za ty dvě poslední porážky a budou určitě namotivovaní a nabuzení," uvedla trenérka USK Natália Hejková. "V Jekatěrinburgu se nikdy nehraje snadno, ale my nemáme co ztratit. Bát se musí Jekatěrinburg. Když my prohrajeme, tak se nic neděje, protože on je přece jen favorit celé soutěže, i když zatím nehraje přesvědčivě," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články