Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kdo zastaví Golden State? Warriors vyrovnali rekord NBA

Denver - Basketbalisté Golden State stále čekají v nové sezoně NBA na přemožitele. Vyhráli i svůj patnáctý zápas v nové sezoně, čímž vyrovnali rekordní vítěznou sérii na úvod soutěže. V nedělním zápase obhájci titulu porazili Denver 118:105 a napodobili úspěšný vstup do sezony Washingtonu z roku 1948 a Houstonu v roce 1993. Rekordní zápis mohou Warriors překonat šestnáctou výhrou v úterý v noci, kdy hostí Los Angeles Lakers.

Golden State - Denver
zdroj: ČTK/AP

"Je to taková klidná jistota, nemáme pocit, že bychom měli někdy v blízké době prohrát," řekl tahoun Golden State Stephen Curry, jenž si připsal 19 bodů a sedm asistencí. "Lepší start jsme si ani nemohli přát. Vyrovnali jsme rekord, ale před námi je další krok  pokusit se o šestnácté vítězství a já se na tu výzvu moc těším," dodal.

V překonání historického maxima věří i Klay Thopmson, který k výhře nad Denverem přispěl 21 body. "Byl by to skvělý milník. Ukazuje to, jak mimořádný tenhle tým může být," prohlásil.

Patnáctou výhru si Warriors připsali po týmovém výkonu, každý ze všech dvanácti hráčů dal nejméně čtyři body. Mužstvo je stále bez porážky, i když mu na lavičce chybí kouč Steve Kerr, který se zotavuje po operaci zad. "Držíme se jeho plánu a jsme úspěšní," řekl jeho zástupce Luke Walton.

Na sestřih utkání Golden State  Denver se podívejte zde.

Příštím soupeřem suveréna NBA budou Lakers, jenže ti se trápí. Tentokrát podlehli Portlandu 93:107. Kobe Bryant dal 18 bodů, ale proměnil jen šest z 22 střel. Vítěznou sestavu vedl Damian Lillard s 30 body a 13 asistencemi.

Nedaří se ani druhému celku z Los Angeles. Clippers prohráli potřetí v řadě, když podlehli Torontu 80:91. DeMarre Carrol a DeMar DeRozan k výhře přispěli 21 body. Utkání nevyšlo hvězdě Clippers Blakeovi Griffinovi, jenž se dostal jen na devět bodů a nasbíral šest ztrát.

Anthony Davis si připsal 32 bodů, 19 doskoků a čtyři bloky včetně zblokované možné vyrovnávací trojky v poslední minutě a jeho New Orleans porazili Phoenix 122:116. Přestřelku viděli i diváci v Oklahoma City, kde domácí přehráli Dallas 117:114. Russell Westbrook se na výhře podílel 31 body a 11 asistencemi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články