Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský pomohl Barceloně oplatit Izmiru porážku

Barcelona - Basketbalisté Barcelony v Evropské lize oplatili Karsiyace Izmir úvodní porážku sezony, doma zvítězili 107:79 a vedou skupinu C. Tomáš Satoranský k výhře Katalánců přispěl sedmi body, šesti asistencemi a třemi získanými míči za 18 odehraných minut. Uspěl i druhý z českých reprezentantů v soutěži Jan Veselý, jehož Fenerbahce vyhrálo 84:67 na hřišti Bayernu Mnichov a vede skupinu A.

Tomáš Satoranský v dresu Barcelony
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Byl to asi náš nejlepší zápas v sezoně. Měli jsme extra motivaci, že nám Izmir připravil jedinou porážku. Takže velká spokojenost," řekl Satoranský. "Skupina je vyrovnaná, není tam vyložený lídr ani outsider, každý zápas je těžký. Takže jsme spokojení, že máme jedinou prohru, a snad si brzy zajistíme postup," dodal.

Utkání v Barceloně začalo minutou ticha za oběti pařížského teroristického útoku. Pak domácí hráči začali odvetu za prohru 62:71 z úvodu sezony, kdy se jim v Izmiru vůbec nedařilo. Tentokrát však soupeře jasně přehrávali i díky Satoranskému, který dobře dirigoval spoluhráče a především úspěšně bránil.

V útoku byl více vidět jeho konkurent na rozehrávce Carlos Arroyo, který dal pět trojek. "Jsem rád, že se mu dařilo, protože po předchozích ne zrovna vydařených zápasech se potřeboval chytit," pochválil spoluhráče Satoranský, který zase hrál více pro tým a především v době jeho přítomnosti na hřišti se neprosazovala hvězda hostů Joe Ragland.

To se potvrdilo i ve třetí čtvrtině, kdy Satoranský zastavil Raglanda a Barcelona šla do rozhodujícího trháku. "Získával jsem míče, docela se mi v obraně dařilo a mohli jsme z toho těžit při brejcích. Je to jedna z mých silnějších zbraní, kterými mohu týmu pomoct. Také dostávám úkoly bránit soupeřovy nejlepší skórery," podotkl Satoranský. Toho za obranu pochválil i házenkářský reprezentant Filip Jícha, který utkání sledoval z hlediště, jelikož rovněž hraje za Barcelonu.

"Když se daří týmu, tak i jedinec se cítí dobře. Takže i já mám dobrý pocit z předvedené hry. Navíc je dobře, že jsme utkání brzy rozhodli a mohli pošetřit síly a zvednout sebevědomí, protože nás o víkendu čeká velmi těžký zápas v lize," hodnotil Satoranský.

Fenerbahce táhl v duelu s Bayernem zejména Bobby Dixon, který za prvních 12 minut na hřišti dal 16 ze svých 25 bodů. Výraznou stopu v utkání měl i Veselý, který dal osm bodů a připsal si pět doskoků, ale především získal čtyři míče a přispěl tak k vydařené první půli, ve které Fenerbahce uteklo na dvouciferný rozdíl a dovedlo zápas k jasné výhře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články