Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Elhotová si k narozeninám darovala prohru. Došly mně síly, přiznala

Praha - Kateřina Elhotová na své šestadvacáté narozeniny nebude vzpomínat v dobrém. Už od rána měla špatný den a vše podtrhla překvapivá prohra jejího týmu ZVVZ USK Praha s Kayserisporem 68:72 po prodloužení. Zvláště když sama k tomu přispěla zbytečnými chybami v koncovce.

"Jo jo, jsou to smutné narozeniny. Nevyšlo to, už co se týká počasí. Probudila jsem se a řekla jsem si, že mi to snad někdo dělá naschvál. No a pak ještě přijde prohra," posteskla si Elhotová.

Do utkání sice nastoupila ve velkém stylu a dala prvních osm bodů domácího celku, ale pak už dala jen dvě trojky a stejně jako zbytek týmu se trápila. Navíc v závěru přihrála do ruky soupeřce, čímž nastartovala obrat Kayserisporu. Vše se snažila vynahradit a 10 vteřin před koncem chtěla trojkou rozhodnout, jenže se nechala zablokovat.

"Mně osobně síly došly. Já se celý den necítila dobře, asi na mě dolehla únava z předchozích zápasů a cestování," hledala vysvětlení. "Kayserispor má kvalitní hráčky a předpokládaly jsme, že to bude těžký zápas. Nikdo do toho nešel s tím, že jasně vyhrajeme. A bohužel jsme to nezvládly," dodala.

Je třeba se sehrát

Odmítá, že by hráčky USK soupeře podcenily poté, co před týdnem vyhrály Superpohár po výborném výkonu proti Jekatěrinburgu. "Nemyslím si, že bychom někde létaly v nebesích. Prostě nám to nevyšlo. A někdy je lepší prohrát na začátku, abychom si uvědomily, že nejsme neporazitelné. Musíme se sehrát, protože tréninků v plném složení bylo hrozně málo a každý nový hráč je znát," mínila Elhotová.

Zároveň si ale uvědomuje, že na sehrávání je málo času, jelikož za týden doma USK přivítá silný celek Bourges a nemůže si dovolit další domácí zaváhání. "Bourges je dlouhodobě známé výbornou obranou, takže to budeme mít hrozně těžké směrem do útoku. Musíme to rozťukat a najít volného hráče. Dnes jsme totiž stály na místě a byl tam malý pohyb. Musíme to zlepšit a ne, že když jedna hráčka dribluje, tak se na ni ostatní koukají," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články