Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalisty čeká v přípravě Polsko, k týmu se připojí Satoranský

Trutnov - České basketbalisty čekají o víkendu první dva přípravné zápasy před zářijovým mistrovstvím Evropy. Ve Walbrzychu se utkají s domácí polskou reprezentací. Dnešní zápas bude fanouškům přístupný a odvysílá ho od 12:55 ČT sport a náš web. V neděli se však bude hrát za zavřenými dveřmi.

Trenér Ronen Ginzburg ještě nebude mít kompletní kádr, chybět už ale nebude klíčový rozehrávač Tomáš Satoranský z Barcelony. "Stihne jeden nebo dva tréninky. V obou utkáních ho tedy určitě využiji, nebude to ale na dlouhé úseky," řekl Ginzburg. Hrát ještě nebude další opora Jan Veselý.

Reprezentanti spolu nastoupí poprvé téměř rok po úspěšné kvalifikaci a budou se teprve sehrávat. "Je to první přípravné utkání v této reprezentační sezoně, tak se spíš budeme seznamovat, protože spolu nejsme zase tak dlouho. Doufám, že Poláky porazíme, ale důležitější bude, abychom se více sehrávali," řekl pivot Petr Benda.

Většina hráčů je v dobré formě, říká trenér Ginzburg

Češi se připravují od minulého týdne v Trutnově, kde se soustředí hlavně na kondici. "Kondičně jsme na tom po dvou týdnech přípravy v pořádku. Hráči jsou profesionálové a 95 procent jich do kempu přišlo v dobré formě. Něco tedy každý dělal už předem, ať jde o veterány, nebo mladší hráče. A po basketbalové stránce pracujeme na tom, abychom tým vrátili do herního rytmu po měsíci, kdy hráči neměli žádné zápasy," uvedl Ginzburg.

S Polskem se Češi utkali v přípravě i loni a na jeho hřišti podlehli těsně 73:75. Před dvěma lety se oba celky potkaly na mistrovství Evropy a Češi vyhráli 69:68 trojkou Luboše Bartoně v poslední vteřině.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články