Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vaughnová z USK chce reprezentovat Česko, zájem má i Schilb

Praha - Ženská basketbalová reprezentace se možná dočká výrazné posily. Opora USK Praha Američanka Kia Vaughnová chce reprezentovat Česko. Basketbalové vedení tak pracuje na tom, aby mohla národní dres v blízké budoucnosti obléknout.

Vaughnová, která působí v USK od roku 2012, byla letos zvolena nejužitečnější hráčkou Final Four Euroligy. Kromě reprezentace českého klubu má nyní zájem oblékat i český národní dres. "Potřebujeme dlouhou hráčku, bohužel v nižších věkových kategoriích je jich hodně málo," říká předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta.

"Myslím si, že doplnění na pozici pětky by týmu prospělo. Do týmu zapadne a pevně věřím, že by to problémy nedělalo," dodává trenér reprezentace Lubor Blažek.

Nejdříve ale musí Vaughnová získat české občanství. V basketbalových reprezentacích by nebyla první cizinkou - v roce 2005 oblékl český národní dres Maurice Whitfield a brzy by ho mohl napodobit také Blake Schilb, který má zájem posílit mužskou reprezentaci už pro zářijový evropský šampionát.

"Žádost o české občanství je podána. Pokud se podaří vyřídit, herní kvality na to Blake má," uznává generální sekretář České basketbalové federace Michal Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaughnová by chtěla reprezentovat Česko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články