Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky v přípravě na ME nestačily na Lotyšsko

Karlovy Vary - České basketbalistky druhou výhru v přípravě na mistrovství Evropy nepřidaly. Po čtvrtečním vítězství nad Slovenskem podlehly v rámci turnaje v Karlových Varech Lotyšsku v dramatické koncovce 61:64. Nepomohlo jim ani další střelecké představení Kateřiny Elhotové, která zaznamenala 18 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalového utkání Česko - Lotyšsko

Zatímco ve čtvrtek 15 bodů Elhotové stačilo na výhru nad Slovenskem, tentokrát byl soupeř nad síly českého výběru. "Je to přípravné utkání, rozebereme si ho a poučíme se z toho," řekl trenér Lubor Blažek. "Celkově jsme bojovali, ale Lotyšsko je v přípravě dál, zatímco my začínáme," dodal.

Celý zápas byl velmi vyrovnaný, až v poslední části Lotyšky odskočily na 57:51. Pak Elhotová pěti body přiblížila Češky na rozdíl jediného bodu, ale další lotyšská trojka už soupeřkám zajistila výhodu, kterou se domácím basketbalistkám nepodařilo smazat navzdory dalším dvěma trojkám Jany Veselé.

"Mají nový tým. Znám tam jenom pár holek. Možná jednu, dvě. Jsou hodně mladé, agresivní, dravé. To je jejich styl. Hrály hodně rychle a jejich hra byla plná clon. Největší problém nám dělal jejich útok, takže musíme zapracovat na obraně, více si vypomáhat," řekla Veselá. V sobotu hraje český tým se Slovenkami.

Česko - Lotyšsko 61:64 (16:16, 30:28, 49:48)

Nejvíce bodů: Elhotová 18, Veselá 16, Vyoralová 8, Hanušová 7 - Vitolová 14, Krastinová 12, Bašková 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články