Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Cleveland porazil Atlantu a zahraje si o titul

Cleveland - Basketbalisté Clevelandu Cavaliers přehráli Atlantu Hawks ve čtvrtém finále Východní konference 118:88 a po osmi letech si zahrají o titul. Hvězda Clevelandu LeBron James je v ligovém finále pátým rokem v řadě, při předchozím angažmá v Miami získal mistrovský prsten dvakrát. (VIDEO)

 
Cleveland - Atlanta
zdroj: ČTK/AP

Cleveland ve čtvrtém pokračování série s Atlantou od začátku dominoval. Už v první čtvrtině si domácí vypracovali dvouciferný náskok, který ve zbytku utkání narůstal. V poslední části dostali šanci náhradníci z lavičky a největší hvězdy mohly začít slavit. "Mám tady nevyřízené účty," řekl James, který z Clevelandu odešel do Miami v roce 2010.

Ke čtvrté výhře nad Atlantou pomohl 23 body, patnáct jich dal v první půli. "A rozumím tomu, čím si místní lidé museli projít," dodal James. Po úspěšných letech na Floridě si zahraje jako první od roku 1964 popáté za sebou finále NBA, stejně jako jeho spoluhráč James Jones.

A sportovní fanoušci v Clevelandu doufají, že Cavaliers konečně zbaví město kletby, která se ho drží od roku 1964. Tehdy se místní naposledy mohli radovat ze zisku titulu v jedné z profesionálních soutěží, když Cleveland Browns vyhráli ligu amerického fotbalu NFL. Od té doby čekají na titul Browns, Cavaliers i baseballoví Indians.

Do sestavy vítězů se v úterý po dvou zápasech vrátil Kyrie Irving a pomohl 16 body. J. R. Smith přidal 18 bodů. Za hosty se na 17 bodů dostal Jeff Teague, o bod méně nastřílel Paul Millsap. Atlanta je teprve třetím nejvýše nasazeným celkem v historii NBA, který vypadl po výsledku 0:4 na zápasy. Finále NBA začne ve čtvrtek 4. června, Cleveland zatím jméno soupeře nezná. Ve finále Západní konference vede Golden State nad Houstonem 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články