Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Basketbalisté Golden State o bod porazili Houston a vedou v sérii 2:0

Oakland - Basketbalisté Golden State vyhráli i druhý zápas ve finále Západní konference NBA nad Houstonem. Texaský celek porazili 99:98 a dvě vítězství je dělí od postupu do finále play-off, kam se mohou probojovat po dlouhých 40 letech.

Golden State - Houston
zdroj: ČTK/AP

Utkání nabídlo velký souboj nejužitečnějšího hráče základní části Stephena Curryho a Jamese Hardena, který skončil v anketě o titul MVP druhý. Harden zaznamenal 38 bodů, 10 doskoků a 9 asistencí a v posledních dvou minutách hlavně jeho zásluhou Houston téměř zlikvidoval osmibodové manko.

V samém závěru však Harden ztratil míč a Rockets přišli o šanci rozhodnout. Za stavu 99:98 Harrison Barnes neproměnil těžký nájezd a hosté se rozhodli nevzít si oddechový čas. Harden přenesl míč na útočnou polovinu, kde ho zdvojili Curry a Klay Thompson.

Harden nedokázal vystřelit, o míč přišel a čas vypršel. "Svého nejlepšího hráče bych nechal přejet otevřené hřiště jakýkoli den v týdnu, v těchhle situacích se vyžívá," řekl po utkání trenér Houstonu Kevin McHale k tomu, že si nevzal oddechový čas.

Výhru tak opět slavil nejlepší tým základní části NBA vedený Currym, jenž zaznamenal 33 bodů včetně pěti trojek. Alespoň pět tříbodových košů Curry nastřílel už v šestém zápase letošního play-off, což se ve vyřazovacích bojích ještě nikomu nepovedlo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články