Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Atlanta nestačila doma na Cleveland, navíc přišla o střelce Carrolla

Atlanta - Basketbalisté Atlanty prohráli v prvním finále Východní konference NBA s Clevelandem 89:97. Hawks navíc přišli o svého nejlepšího střelce v play-off DeMarrea Carrolla, jenž odstoupil kvůli zranění kolena. Vyrovnaný zápas rozhodla šňůra Clevelandu 22:4 na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny a výkon náhradníka J. R. Smithe, jenž nastřílel 28 bodů.

Utkání Atlanta - Cleveland
zdroj: ZUMA autor: Curtis Compton

Smith trefil osm trojek, z toho pět během rozhodujícího úseku utkání. LeBron James ho ve střelbě předčil, dal 31 bodů, ale byl to právě Smithův příspěvek, který byl pro výhru Cavaliers klíčový. "Když se střelecky chytne, tak je naprosto k nezastavení," ocenil svého svěřence trenér vítězů David Blatt. "Jakmile začnu střílet, všichni mi říkají, ať nepřestávám," poznamenal Smith.

Nejlepší tým Východu přitom do zápasu vstoupil lépe a v první čtvrtině vedl o devět bodů, ale pak začala Atlantě váznout kombinace a Cavaliers se vrátili do hry. Když pak hosté dali v poslední čtvrtině úvodních jedenáct bodů, vedli už 85:67. Hawks se přiblížili na rozdíl čtyř bodů, ale víc už nezvládli.

Navíc domácí přišli pět minut před koncem o Jamesova hlavního strážce, když si Carroll podvrtl koleno a byl odnesen ze hřiště. "Všichni jsme jedna velká rodina. Nechcete, aby se někdo takhle zranil," řekl James, který během ošetřování na palubovce prohodil s Carrollem pár slov. "Snad to není vážné," řekl po utkání trenér Hawks Mike Budenholzer.

Nejlepším střelcem Atlanty byl autor 27 bodů Jeff Teague, pouze tři jeho spoluhráči však dali alespoň deset bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články