Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

James s Irvingem dovedli Cleveland k druhé výhře nad Bostonem

New York - Basketbalisté Washingtonu, Clevelandu a Houstonu vyhráli i druhé zápasy 1. kola play-off NBA. Favorizovaný Cleveland dovedla k vítězství nad Bostonem 99:91 hvězdná dvojice LeBron James a Kyrie Irving. Za posledních 17 minut zápasu za Cavaliers nikdo jiný neskóroval.

James v poslední čtvrtině nastřílel za Cleveland patnáct ze svých 30 bodů. "Na rozdíl od spousty kluků jsem už tyhle situace zažil a bylo třeba, abych zápas dovedl ke zdárnému konci," řekl dvojnásobný šampion NBA s Miami. Irving za celý zápas nasbíral 26 bodů. "Nebylo to dokonalé, nebyla to ani žádná paráda, ale zvládli jsme to," uvedl. Celtics nestačilo 22 bodů Isaiaha Thomase. (VIDEO)

Washington sice v úvodu utkání v Torontu prohrával 2:12, ale Wizards se rychle otřepali a vypracovali si náskok až 23 bodů a nakonec zvítězili 117:106. Bradley Beal k výhře přispěl 28 body, John Wall nasbíral 26 bodů a 17 asistencí.

"Zdaleka není konec. Pořád si hodně věříme. Musíme to brát zápas od zápasu," řekl DeMar DeRozan, jenž vedl Toronto s 20 body. Stejně bodů dal i Lou Williams. Trápil se rozehrávač Kyle Lowry, vstřelil jen šest bodů. (VIDEO)

Houston porazil svého texaského rivala Dallas 111:99. Mavericks ještě v úvodu poslední části vedli o tři body, ale pak domácí odskočili šňůrou 11 bodů. Během této série Josh Smith třikrát úspěšně nahodil míč na smeč Dwightu Howardovi. Dávní kamarádi z dětství tuto spolupráci v utkání předvedli hned šestkrát. Smith si připsal celkem devět asistencí a 15 bodů. Howard nasbíral 28 bodů a 12 doskoků. James Harden přispěl k vítězství 24 body.

Dallasu chyběl Chandler Parsons, který má potíže s pravým kolenem. Rozehrávač Rajon Rondo měl problémy s fauly a neodehrál ani 10 minut. Monta Ellis nastřílel 24 bodů, ale proměnil jen osm z 23 pokusů z pole. (VIDEO)

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 2. zápasy:

Cleveland - Boston 99:91, stav série 2:0, Toronto - Washington 106:117, stav série 0:2.

Západní konference - 2. zápas:

Houston - Dallas 111:99, stav série 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články