Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Barcelona se Satoranským vyhrála derby proti Realu Madrid

Barcelona - Basketbalisté Barcelony ovládli v Evropské lize prestižní španělské derby s Realem Madrid. Rozehrávač Tomáš Satoranský k výhře 85:80 přispěl pěti body, pěti asistencemi a dvěma doskoky. Barcelona se dotáhla na Real na prvním místě tabulky skupiny E s bilancí 10 výher a tří porážek, madridský celek má však lepší vzájemné zápasy, neboť první derby doma vyhrál o 24 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketblaového utkání FC Barcelona - Real Madrid

Druhý z českých reprezentantů v soutěži Jan Veselý musel s Fenerbahce po sérii devíti výher spolknout porážku 76:93 na hřišti Vitórie. Istanbulský celek tím přišel o vedení v tabulce skupiny F. Veselý znovu zářil v útoku, když za 10 minut dal 13 bodů, ale měl problém s fauly, kvůli kterým odehrál jen čtvrtinu zápasu. Sedm minut před koncem za stavu 54:65 se vyfauloval.

Barcelona chtěla Realu oplatit těžkou porážku, ale nezačala dobře a v první čtvrtině nabrala ztrátu osmi bodů. A to v době, kdy na hřišti chyběl Satoranský. S ním v sestavě Barcelona skóre otočila.

Definitivně se duel lámal až v závěru utkání, když Barcelona za stavu 78:78 předvedla v posledních dvou minutách šňůru 7:0 a zlomila odpor Realu. Pomohly k tomu hlavně trojky. Mario Hezonja se trefil z dálky hned pětkrát ze šesti pokusů, další čtyři přidal Brad Oleson.

Satoranský na rozehrávce Barcelony znovu jasně předčil svého zkušenějšího kolegu Marcelinha Huertase, který byl hodně podrážděný a za oplácení dostal technickou chybu. Pasáž zápasu s Brazilcem na rozehrávce Barcelona prohrála o 10 bodů, naopak se Satoranským o 15 bodů vyhrála.

Evropská liga basketbalistů, osmifinále - 13. kolo:

Skupina E: FC Barcelona - Real Madrid 85:80 (za domácí Satoranský 5 bodů, 5 asistencí, 2 doskoky), Panathinaikos Atény - Alba Berlín 66:68, Maccabi Tel Aviv - Galatasaray Istanbul 81:72.

Skupina F: Nižnij Novgorod - Unicaja Málaga 75:94, Laboral Vitória - Fenerbahce Istanbul 93:76 (za hosty Veselý 13 bodů, 2 doskoky).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články