Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Basketbalisté Golden State deklasovali Milwaukee a vyhráli konferenci

New York - Basketbalisté Golden State vybojovali v NBA už 60. vítězství v sezoně a s předstihem si zajistili prvenství v Západní konferenci. Formu Warriors v sobotu odneslo Milwaukee, na jehož palubovce lídr soutěže vyhrál 108:95.

Golden State - Milwaukee
zdroj: ČTK/AP

S převahou nejofenzivnější tým ligy Golden State už devět zápasů před koncem základní části zlomil klubové maximum v počtu úspěšných trojek z minulé sezony. Na kontě jich má 781 (průměr téměř 11 na zápas), proti Milwaukee jich Warriors dali dvanáct a o polovinu z nich se postaral Steven Curry, s 25 nejlepší střelec zápasu. Klay Thompson dal 21 bodů a ještě další čtyři jejich spoluhráči skórovali dvouciferně. (VIDEO)

Warriors se navíc přiblížili k celkovému prvenství v základní části, protože jistí vítězové Východní konference z Atlanty prohráli v Charlotte 100:105 a mají na kontě už o pět výher méně než Golden State. "Výhry a prohry pro nás už teď nemusejí tolik znamenat, ale stejně chceme vyhrát maximum možných zápasů, abychom se před play-off cítili co nejlépe," řekl Curry. Atlanta nastoupila proti Charlotte bez kompletní základní pětky, Hornets si připsali cennou výhru v boji o play-off. Stejně jako ještě další dva týmy mají jen o výhru méně než osmý Boston. (VIDEO)

V Západní konferenci Oklahoma naopak na osmém místě utrpěla ztrátu. Porážce v Salt Lake City proti Utahu 89:94 nezabránil ani Russell Westbrook se 37 body. (VIDEO)

Na chvostu celé ligy dohrávají sezonu newyorští Knicks a po prohře 80:111 v Chicagu si připsali další negativní klubový rekord. Poprvé v historii mají na kontě v jedné sezoně 60 porážek. (VIDEO)

Výsledky NBA

Charlotte - Atlanta 115:100, Chicago - New York 111:80, Milwaukee - Golden State 95:108, Portland - Denver 120:114, Utah - Oklahoma City 94:89.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články