Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Prostějov vyhrál v Děčíně a druhé místo má na dosah

Děčín - Basketbalisté Prostějova ve šlágru 38. kola NBL zvítězili 82:74 na hřišti Děčína a zabojovali tak o druhé místo v tabulce. To sice stále patří severočeským Válečníkům, ovšem třetí Prostějov už ztrácí na Děčín jedinou výhru.

Děčínu nevyšla především druhá čtvrtina, kterou prohrál o 14 bodů. Prostějov táhl zejména velmi dobře hrající Američan Dylan Talley, kterému těsně unikl triple double, když zaznamenal 22 bodů, 11 doskoků a osm asistencí.

Válečníci ještě zabojovali a dvě minuty před koncem mohl Tomáš Vyoral snížit na rozdíl pěti bodů, jenže jeho trojkový pokus se vykroutil z obroučky.

"Jsme moc rádi za to, že jsme dobyli válečnickou palubovku. Bylo to těžké a tvrdé utkání. Naštěstí ten náskok, který jsme si udělali v první půli, jsme neprohospodařili. Ten polštář byl dostatečně velký, i když už se nám v té druhé půlce tolik nedařilo," uvedl trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

"Bohužel v náš neprospěch hrálo to, že jsme měli 13 ztrát proti čtyřem soupeře. A musím smutně konstatovat, že některé ztráty byly z kategorie minižáků, kdy soupeři přihrajeme přímo do ruky při situaci, kdy vyhazujeme za koncovou nebo postranní čárou," litoval trenér Děčína Pavel Budínský. "Nicméně chtěl bych svým hráčům dát kredit za druhý poločas. Tam jsme nesložili zbraně, zvýšili jsme úsilí v obraně, hráli jsme trochu lépe v útoku a lépe jsme četli hru," dodal.

V závěru se smolně zranil Radek Nečas, který v souboji pod košem s Jakubem Houškou utrpěl krvavou ránu v oblasti oka a musel střídat. Ohrožená je tak účast opory Prostějova v Utkání hvězd, které se koná za týden.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Děčín - Prostějov

Děčín - Prostějov 74:82 (19:22, 30:47, 52:64)

Nejvíce bodů: J. Jelínek 19, J. Houška 15, Vyoral 14, Stria 10 - Talley 22, Marko 16, Švrdlík a Slezák po 12. Fauly: 26:26. Trestné hody: 25/20 - 27/18. Trojky: 4:6. Doskoky: 44:41. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články