Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

James si připsal 42 bodů i s bolavými zády

New York - LeBron James si zlepšil sezonní maximum na 42 bodů a výrazně pomohl Clevelandu k výhře nad vedoucím týmem NBA Golden State 110:99. V druhém čtvrtečním zápase Phoenix ukončil vítěznou sérii Oklahomy, porazil ji 117:113 po prodloužení.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP

James k 42 bodům přidal 11 doskoků, přestože ho trápily bolesti zad. "Pokud takhle hraje s bolavými zády, tak si představte, jak bude hrát zdravý," komentoval výkon hvězdného svěřence trenér David Blatt.

Cavaliers vyhráli poosmnácté z posledních 20 zápasů. Na svém hřišti neprohráli už jedenáctkrát v řadě. Podílel se na tom i rozehrávač Kyrie Irving, který nastřílel 24 bodů, ale pak si poranil levé rameno a neodcestoval s týmem k dnešnímu utkání s Indianou. Warriors vedl s 19 body David Lee. O bod méně přidal Stephen Curry, který ale proměnil jen pět ze 17 pokusů z pole. (VIDEO)

Phoenix udolal Oklahomu v důležitém souboji o postup do play-off. Suns teď na desáté příčce v Západní konferenci mají na kontě jen o výhru méně než osmý tým Thunder, ten má ale zápas k dobru. Oklahomě skončila sedmizápasová vítězná šňůra a nezabránil tomu ani další univerzální výkon Russella Westbrooka, který zaznamenal třetí triple double v tomto měsíci.

Westbrook nasbíral 39 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí, ale trefil jen dvanáct z 38 pokusů z pole (trojky 1/10) a v závěru prodloužení neproměnil dvojtakt, kterým mohl vyrovnat. Hrdinou domácích Suns byl Eric Bledsoe, který si připsal 28 bodů, 13 doskoků, devět asistencí a pět bloků. Markieff Morris přidal 29 bodů a 11 doskoků. (VIDEO)

Výsledky NBA

Cleveland - Golden State 110:99, Phoenix - Oklahoma City 117:113 po prodloužení

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články