Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk otočil zápas se Samarou a přiblížil si play-off

Nymburk - Basketbalisté Nymburku po skvělém obratu vyhráli ve VTB lize doma nad Samarou 77:68. Připsali si třetí výhru z posledních čtyř zápasů v soutěži a především zdolali jednoho z konkurentů v boji o postup do play-off. Přitom v utkání už český mistr prohrával o 15 bodů, ale ve druhé půli Samaru přehrál hlavně díky skvělé obraně.

Nymburští hráči věděli, že Samaru nutně potřebují porazit, což se zřejmě podepsalo na úvodní nervozitě. Hosté byli přesnější při střelbě, navíc domácím příliš nefungovala ani obrana. K tomu se přidaly chyby z nepozornosti a Samara po 14 minutách měla navrch už o 15 bodů (33:18). A ještě v poločase vedla o 12.

Jenže do druhé části nastoupil zcela jiný Nymburk. Celoplošnou agresivní obranou si vynutil tlak a v následných 14 minutách dovolil soupeři pouhých 11 bodů. Domácí nutili Samaru k chybám, čehož využívali k protiútokům. Osm minut před koncem dal Luboš Bartoň trojku, po které se dostal Nymburk poprvé do vedení 56:55, a odstartoval šňůru 9:0.

Samara poté ještě zabojovala a držela vyrovnané skóre, ale rozhodující okamžik přišel minutu a půl před koncem, kdy dal Darius Washington těžkou trojku přes obránce a zařídil čtyřbodové vedení, které už si Nymburk pohlídal.

"Jsem za výhru opravdu rád, protože jsme ze začátku nehráli dobře, chyběla nám agresivita. Ve druhé půli jsme to zlepšili a otočili zápas. V útoku to nebylo dobré, proto je důležité, že jsme si pomohli obranou a trestnými hody. I když výkon nebyl ideální, tak výhra je výhra," zhodnotil utkání trenér Kestutis Kemzura.

Nymburk - Samara 77:68 (12:20, 32:44, 51:53)

Nejvíce bodů: Washington 17, Raivio 15, Welsch 11 - Beržins 17, Bristol a Zarjažko po 14. Fauly: 18:26. Trestné hody: 32/24 - 8/6. Trojky: 7:8. Doskoky: 35:41.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články