Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Atlanta vyhrála desátý zápas za sebou, Rose nedotlačil Chicago k vítězství

New York - Basketbalisté Atlanty potvrdili úžasnou formu. Ve středu bez problémů zdolali Boston 105:91 a vyhráli desátý zápas v řadě. Hawks mají dvoucifernou šňůru výher poprvé od sezony 1997/98 a s bilancí 31 výher a osmi porážek dál vládnou Východní konferenci.

Boston - Atlanta
zdroj: ČTK/AP

Atlanta sice hrála druhý zápas ve dvou dnech, ale trenér Mike Budenholzer rozložil zátěž tak, že v úterý odpočívali tři hráči ze základní pětky a ve středu ti zbylí dva - Kyle Korver a Al Horford. Celtics ve druhé čtvrtině špatně bránili a Atlanta získala dvouciferný náskok, o který už nepřišla. "Je to teprve začátek dlouhé sezony, takže nijak přehnaně nadšení z těch výher nejsme," řekl autor 22 bodů Jeff Teague, jenž byl spolu se spoluhráčem DaMarrem Carrollem nejlepším střelcem zápasu. (VIDEO)

John Wall z Washingtonu nastřílel deset ze svých 21 bodů v poslední čtvrtině a Wizards udrželi v závěru vedení nad Chicagem, když stejného soupeře porazili podruhé během šesti dní. Bulls vedli v prvním poločase až o 11 bodů, ale pak jim vůbec nevyšla třetí čtvrtina a ze sedmibodové ztráty se už v poslední dvanáctiminutovce nedostali, i když byli několikrát na rozdílu jediného bodu.

Chicago prohrálo navzdory sezonnímu maximu 32 bodů Derricka Rose. Ten dal hned sedmnáct bodů v úvodní čtvrtině, kterou zakončil přesnou střelou z poloviny hřiště. Spoluhráči mu ale tentokrát moc nepomohli. "Je to pro nás důležitá výhra. Chceme být elitním týmem a nejlepším týmem ve Východní konferenci. Pokud to vážně chceme, tak musíme vyhrávat takovéhle těžké zápasy venku," řekl střelec Washingtonu Bradley Beal, jenž zaznamenal 17 bodů. (VIDEO)

I nejlepší tým Západní konference hraje v posledních dnech skvěle. Golden State Warriors zničili oslabené Miami 104:89 a vylepšili svou bilanci už na 31 výher a pět porážek. Stephen Curry trefil sedm trojek a nakonec dal 32 bodů, když Warriors plně využili absence hvězdy hostí Dwyanea Wadea. Heat v posledních dnech porazili oba týmy z Los Angeles, ale bez Wadea vůbec nestačili a jasně prohráli. Chris Bosh za ně nastřílel 26 bodů. (VIDEO)

Ani 37 bodů LaMarcuse Aldridge nestačilo Portlandu k výhře nad Los Angeles Clippers. Ty vedl s 23 body a 10 asistencemi Chris Paul a hosté z Kalifornie otočili zápas v poslední čtvrtině. V dresu vítězů se také dařilo podkošovému duu Griffin - Jordan, když Blake Griffin dal 18 bodů a DeAndre Jordan zakončil zápas s 17 body a 18 doskoky. Blazers vedli v poslední čtvrtině o šest bodů, ale čtyři minuty před koncem už trojkou poslal Clippers definitivně do vedení Jamal Crawford. (VIDEO)

Dallas po úterní vybojované výhře v Sacramentu nechal odpočívat trojici Nowitzki, Rondo, Chandler a Mavericks nestačili na Denver 114:107. Ty Lawson byl nejlepším střelcem vítězů s 29 body. (VIDEO)

Obhájci titulu ze San Antonia se konečně mohli spolehnout na dobrý výkon své hvězdy Manu Ginobiliho a hned zastavili pětizápasovou vítěznou šňůru Charlotte. Ginobili zaznamenal 27 bodů a dával důležité koše v koncovce, kdy si Spurs pojišťovali výhru. (VIDEO)

Výsledky NBA

Boston - Atlanta 91:105, Brooklyn - Memphis 92:103, Charlotte - San Antonio 93:98, Chicago - Washington 99:105, Denver - Dallas 114:107, Detroit - New Orleans 94:105, Golden State - Miami 104:89, Orlando - Houston 120:113, Portland - LA Clippers 94:100, Toronto - Philadelphia 100:84.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články