Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Philadelphia ukončila v Minnesotě čekání na první výhru

New York - Basketbalisté Philadelphie se v NBA dočkali prvního vítězství v sezoně. Povedlo se jim to na osmnáctý pokus, výhrou 85:77 v Minnesotě odvrátili vyrovnání historického negativního rekordu, který od sezony 2009/10 drží New Jersey.

Radost basketbalistů Philadelphie
zdroj: AP autor: Hannah Foslien

"Jsem moc šťastný, že jsme konečně vyhráli. V šatně obejmu všechny hráče a pak si dám skvělou večeři s rodinou," neskrýval velkou radost trenér Sixers Brett Brown. Taktovku v jeho týmu držel rozehrávač Michael Carter-Williams, autor 20 bodů a devíti asistencí. "Mně osobně spadl velký kámen ze srdce a stejně jsou na tom i ostatní kluci," řekl Carter-Williams.

V souboji dvou trápících se týmů stačil Philadelphii i průměrný výkon s úspěšností střelby pod 40 procent a s 19 ztrátami. "To je na tom to zlé. Hrají takhle špatně a my přesto prohrajeme," litoval rozehrávač Corey Brewer, jehož Minnesota vyhrála z posledních třinácti zápasů jen dva. (VIDEO)

V duelu špičkových týmů Západní konference sice Houstonu stále chyběl zraněný Dwight Howard, přesto si Rockets v domácím prostředí vyšlápli na Memphis a zvítězili 105:96. Grizzlies prohráli po pěti výhrách a teprve potřetí v sezoně. (VIDEO)

Vítězná šňůra San Antonia se pro změnu zastavila na osmi zápasech. Ve středu ji mistrovskému týmu přerušil Brooklyn, byť doma zvítězil 95:93 až po prodloužení. Mirza Teletovič zaskočil v základní pětce Nets za odpočívajícího Kevina Garnetta a připsal si sezonní maxima 26 bodů a 15 doskoků.

Utkání Brooklyn - San Antonio
zdroj: AP autor: Kathy Willens

Trenér Spurs Greg Popovich byl hodně naštvaný na hráče základní sestavy. "Brooklyn chtěl víc vyhrát než naše základní pětka. Hráli s větším nasazením. Oni (hráči) se mnou možná nebudou souhlasit, ale je mi to jedno, protože mám pravdu," řekl Popovich.

Nelíbilo se mu ani nasazení Tonyho Parkera, který odehrál v poslední čtvrtině a prodloužení dohromady jen dvě minuty. "Dneska hrál opravdu hrozně. Jak v obraně, tak v útoku. Pokud ho něco bolí, tak je to důvod k jeho výkonu, ale já o ničem nevím," dodal. (VIDEO)

Výsledky středečních zápasů NBA:

Boston - Detroit 109:102 po prodloužení, Brooklyn - San Antonio 95:93 po prodloužení, Charlotte - Chicago 95:102, Houston - Memphis 105:96, LA Clippers - Orlando 114:86, Miami - Atlanta 102:112, Milwaukee - Dallas 105:107, Minnesota - Philadelphia 77:85, Utah - Toronto 104:123, Washington - LA Lakers 111:95.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články