Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalistky Brna prohrály v EL i s nováčkem Toruní

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno prohrály ve čtvrtém kole Evropské ligy na domácí palubovce s Energií Toruň 62:82. Ve skupině B zůstaly jediným týmem bez vítězství, šňůra jejich porážek v Evropské lize se protáhla už na devět. V polském týmu, který je nováčkem v soutěži, se představila česká reprezentantka Tereza Pecková, bývalá hráčka Brna vstřelila devět bodů.

Utkání Brno - Toruň
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brňanky s novou americkou posilou Fontenetteovou doplácely od začátku zápasu na chyby v rozehrávce, kterými umožnily soupeřkám snadno získat náskok. Po šňůře osmi bodů už po pěti minutách vedla Toruň 12:4. "Málo jsme soupeřky hlídaly v obraně. Toruň lépe zakončovala. My jsme doplácely na zbytečné ztráty," řekla Michaela Stejskalová.

České vicemistryně se ještě na chvíli vzepjaly a srovnaly skóre na 14:14, otočit stav se jim ale nepodařilo. Polský tým trestal chyby soupeřek rychlými protiútoky a do konce úvodní čtvrtiny získal devítibodový náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalového utkání Brno - Toruň

Ve druhé desetiminutovce se výkon Brňanek zlepšil natolik, že zamezily narůstání rozdílu ve skóre. Střelecky se prosazovaly Hindráková s Mainclovou. "Naše hráčky málo bojovaly. Hráli jsme jen poločas, což však na úspěch v Evropské lize nestačí. Fontenetteová hrála dobře v prvním poločase, ve druhém na ní byl hodně patrný tréninkový výpadek," uvedl trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Po změně stran se už hrálo podle scénáře basketbalistek Toruně, které převyšovaly Brno ve střelbě z podkošového prostoru, důraznější defenzivou a hlavně počtem získaných míčů. Definitivně rozhodla třetí čtvrtina, po níž polský tým zvýšil náskok na 22 bodů. "V této části nás soupeřky doslova přejely. Naše hráčky nebyly schopny se vracet do obrany. Špatně jsme volili situace při střelbě. Naprosto zbytečně jsme prohráli o dvacet bodů," zlobil se kouč Bobrovský.

IMOS Brno - Energa Toruň 62:82 (14:23, 33:42, 48:70)

Nejvíce bodů: Hindráková 15, Smithová 12, Mainclová 10 - Pawlaková 17, Reidová 14, Ajdukovičová 13, Harrisová 11, Pecková 9. Trestné hody: 18/14 - 16/13. Fauly: 14:22. Trojky: 2:3. Diváci: 550.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články