Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalistky USK rozdrtily obhájce titulu Galatasaray 72:43

Istanbul - Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize deklasovaly obhájce titulu Galatasaray Istanbul na jeho hřišti 72:43. Tureckému soupeři, který přes léto výrazně oslabil, dovolily za první půli jen 14 bodů, což je druhý nejhorší výsledek Galatasaraye v historii.

Radost hráček USK Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Pražanky začaly utkání tak, jako končily poslední duel s Wislou Krakov, tedy velkým náporem, a rychle vedly 11:2. Od 7. do 12. minuty navíc domácím nedovolily dát ani bod a jejich náskok narostl na propastných 30:6. Hlavní měrou se na tom podílela rozehrávačka Laia Palauová, která během tohoto období dala devět ze svých 11 bodů.

Velmi dobře hrál ale celý tým USK a hráčky Galatasaraye nenašly odpověď. Poprvé v sezoně sice mohly po zranění nasadit nejlepší basketbalistku Evropy Sancho Lyttleovou, kterou však velmi dobře bránily české reprezentantky Jana Veselá a Ilona Burgrová a španělská pivotka se těžko prosazovala. Nedařilo se ani bývalé opoře USK Jeleně Dubljevičové.

I proto dal Galatasaray za poločas jen 14 bodů, když proměnil pouze čtyři z 32 střel, a těsně tak předčil svůj smutný rekord z listopadu 2010, kdy dal Spartaku Moskva za poločas ještě o bod méně.

Do druhé půle sice Turkyně vstoupily aktivněji a šesti body v řadě se mírně nadechly, ale české mistryně jim nedovolily vrátit se do zápasu a neustále udržovaly náskok nad 20 bodů.

Hráčky Galatasaraye se nadále trápily, netrefovaly se ani z vyložených pozic a utkání se v závěru změnilo v exhibici USK. Hostující tým odskočil až na 38 bodů a byl blízko rekordnímu vítězství ve své euroligové historii, když dvakrát Pražanky vyhrály právě o 38 bodů. V závěru však dostaly šanci i méně vytížené hráčky, Galatasarayi se povedlo alespoň snížit a těsně tak odvrátit nejvyšší prohru ve svých dějinách o 30 bodů se Salamancou z listopadu 2011.

Nejlepšími střelkyněmi zápasu byly s 15 body Kateřina Elhotová a Sonja Petrovičová, která k tomu přidala i devět doskoků. Kia Vaughnová zaznamenala devět bodů a 15 doskoků.

USK Praha - Ústí nad Labem 67:63 (17:12, 32:30, 50:47)

Nejvíce bodů: Nikolič 13, Feštr a Peterka po 12, Krušič 11 - Vette 12, Alič a Rahon po 10. Fauly: 21:16. Trestné hody: 13/9 - 14/10. Trojky: 4:3. Doskoky: 34:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články