Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nymburk se v Oldenburgu trápil a postup si nezajistil

Oldenburg (Německo) - Basketbalisté Nymburku prohráli v sedmém kole Evropského poháru v Oldenburgu 71:84 a zkomplikovali si boj o postup. Nyní musejí za týden doma porazit Charleroi, aby nemuseli účast v play-off honit proti favorizovaným soupeřům Seville a Římu. Navíc Nymburk prohrál větším rozdílem, než jakým doma Oldenburg porazil (77:71), a tak má i horší vzájemné zápasy.

Nymburk přijel do Německa bez dvou důležitých hráčů Radoslava Rančíka a především amerického rozehrávače Dariuse Washingtona. Nejlepšího střelce týmu vyřadilo ze hry zranění kotníku z minulého utkání. A na hře hostů to bylo znát.

První koš dal až po třech minutách hry Jiří Welsch, na straně domácích se naopak rychle rozstřílel Nemanja Aleksandrov a Oldenburg rychle odskočil na rozdíl deseti bodů (14:4). Navíc se chytila i nová posila domácích Casper Ware a český mistr měl problémy. Postupně se však Nymburk rozehrál, snížil na tři body, jenže po dvou trojkách Aleksandrova za sebou se domácím povedlo odskočit dokonce na 14 bodů.

Nymburku vyšel vstup do druhé půle a osmi body v řadě znovu snížil na rozdíl tří bodů, ale víc mu domácí nedovolili. Ti naopak na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny šňůrou 8:0 znovu utekli na dvouciferný rozdíl a Nymburk už neměl síly na zvrat. Trápil se zejména v útoku, kde se z amerických posil prosazoval jen Derek Raivio s 16 body a čeští reprezentanti na vše nestačili.

Naopak Oldenburg táhl s 24 body Ware, Aleksandrov přidal 19 bodů. Německý celek navíc výrazně lépe střílel za tři body, když z dálky proměnil 12 střel oproti třem nymburským.

Oldenburg - Nymburk 84:71 (22:17, 46:35, 57:50)

Nejvíce bodů: Ware 24, Aleksandrov 19, Paulding 12 - Raivio 16, Benda 12, Welsch 10, Hruban 9. Fauly: 21:15. Trestné hody: 6/6 - 15/12. Trojky: 12:3. Doskoky: 36:22.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články