Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nymburk má postup na dosah, v Oldenburgu už může slavit

Oldenburg (Německo) - Basketbalisté Nymburku mohou již dnes slavit postup do další fáze Evropského poháru. V 7. kole základních skupin zavítají na palubovku Oldenburgu, a pokud zvítězí a Charleroi zároveň prohraje se Sevillou, bude mít český mistr již jistotu postupu. Utkání začíná ve 20:00, přímý přenos vysílá exkluzivně náš web.

Utkání Nymburk - Oldenburg
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Oldenburgu se zatím ve skupině C příliš nedaří, z šesti utkání vyhrál pouze nad Charleroi. S Nymburkem prohrál 71:77, ale i tak ukázal, že umí být nebezpečným protivníkem, když po vydařeném úvodu vedl už o 17 bodů a český tým musel zápas pracně otáčet.

Klíčem k úspěchu byla zónová obrana, s kterou měl Oldenburg velké problémy. Dařilo se tak především přibrzdit soupeřovu hlavní oporu Rickeyho Pauldinga. "On je výborný v nájezdu, ale jakmile jsme přešli do zóny, měl stále před sebou jednoho dva hráče. Do nájezdu se už nedostal a ani se do něj nepouštěl. Nasazení zóny byl jednoznačně zlomový bod zápasu. Během prvních pěti minut nedokázali najít nic, čím by ji překonali a čím by dokázali zabrzdit naše dotahování ztráty," vzpomínal Petr Benda.

Oproti prvnímu utkání se Oldenburg posílil o dalšího amerického rozehrávače Caspera Warea, který se ihned zařadil mezi opory. Pod košem je nebezpečný zejména Adam Chubb.

K postupu šest výher? Ještě by dvě chyběly

Nymburk si výrazně vylepšil postavení ve skupině sérií tří výher nad Římem, Sevillou a Nancy a tuto bilanci se pokusí rozšířit i v Oldenburgu. "Na začátku sezony jsme říkali, že budeme k postupu potřebovat šest výher, a to se zatím potvrzuje. Ještě nám dvě chybí a nemáme nic jistého," řekl Benda.

Pokud se však potvrdí papírové předpoklady, Nymburku by mělo stačit i jediné vítězství. A to nyní nad Oldenburgem či za týden doma nad Charleroi. Ve hře je navíc co nejlepší umístění v tabulce a následně jednodušší soupeři v nadstavbové skupině. "Postupová matematika je pořád stejná - vítězství doma a překvapit venku. Stále musíme být obezřetní, stát se může cokoliv. Nejpozitivnější však je, že vše máme ve svých rukou," řekl asistent nymburského trenéra Lubomír Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články