Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Král zatím nevládne. Jamesův Cleveland prohrál střelou v poslední sekundě

New York - Basketbalisté Clevelandu vedení LeBronem Jamesem prohráli ve středu v NBA na palubovce Utahu košem v poslední sekundě 100:102 a po čtyřech zápasech mají na kontě jediné vítězství. Naopak stále bez porážky jsou Memphis a Golden State, které zvítězily nad Phoenixem, respektive Los Angeles Clippers.

Zklamaný LeBron James
zdroj: AP autor: Rick Bowmer

Cavaliers utrpěli druhou prážku ve dvou dnech poté, co Gordon Hayward z Utahu trefil v poslední sekundě střelu z odskoku. Silné trio Clevelandu James, Kyle Irving a Kevin Love dalo dohromady 79 bodů, ani to ale nakonec nestačilo. Utah vedl prakticky po celý zápas, dokonce až o 16 bodů, ale v poslední čtvrtině zabrali Irving s Jamesem, který trestnými hody tři sekundy před koncem vyrovnal. Jenže Hayward se pak uvolnil od Jamese a rozhodl. Hrdina Utahu nastřílel stejně jako jeho spoluhráč Derrick Favors 21 bodů. Hosty táhl Irving s 34 body. (VIDEO)

Memphis zvládl ve Phoenixu skvěle třetí čtvrtinu, otočil skóre a zvítězil 102:91. Suns ztratili jedenáctibodový náskok a nestačilo jim ani 23 bodů Erica Bledsoea. Za Grizzlies, kteří jako jeden ze tří týmů ještě neprohráli, nastřílel Mike Conley 24 bodů. Courtney Lee se po zranění vrátil 22 body. Bilance Memphisu 5:0 je nejlepším vstupem do sezony v klubové historii. (VIDEO)

Utkání Golden State - La Clippers
zdroj: AP autor: Ben Margot

V kalifornském derby Golden State zdolalo Los Angeles Clippers 121:104 a také ještě nepoznalo hořkost porážky. Mezi oběma rivaly panuje lehké napětí od loňské sezony a bylo to znát od úvodního rozskoku. "Válečníkům" vyšel vstup do utkání a už ve druhé čtvrtině narostl jejich náskok na 25 bodů, který pak relativně v poklidu udržovali. Mohli se opřít o tradiční hvězdu Stephena Curryho, který nastřílel 28 bodů. Pomohl mu osobním rekordem 24 bodů Draymond Green. Za poražené dal Jamal Crawford 24 bodů. (VIDEO)

Derrick Rose se vrátil po zranění kotníku a 13 body pomohl Chicagu k výhře 95:86 na palubovce Milwaukee. Podkošoví hráči Taj Gibson s Pauem Gasolem dali dohromady 45 bodů a Bulls si koncovku proti mladému týmu Bucks pohlídali. "Moc jsem chtěl hrát. Můj stav nebyl ani zdaleka stoprocentní, ale chtěl jsem pomoci týmu k výhře a to se podařilo," okomentoval svůj návrat Rose. (VIDEO)

Ani již druhý triple double sezony Rajona Ronda nestačil Bostonu k vítězství nad Torontem. Hvězdný rozehrávač Celtics zaznamenal 13 bodů, 10 doskoků a 15 asistencí, ale Kyle Lowry ho trumfnul 35 body a klíčovými koši v koncovce a Raptors zvítězili 110:107. (VIDEO)

Charlotte ukončilo sérii 16 porážek v zápasech s Miami výhrou 96:89, k níž ho dovedl Al Jefferson s 28 body a 10 doskoky. Hornets neuspěli proti Heat ani jednou v éře LeBrona Jamese v Miami, ale hned první utkání po jeho odchodu zvládli a uštědřili soupeři druhou porážku ve dvou dnech. Heat citelně chyběl pod košem zraněný Chris Andersen, nepomohlo ani 25 bodů Dwyanea Wadea. (VIDEO)

Souboj dvou týmů, které dosud nevyhrály, rozhodl v poslední sekundě Tobias Harris z Orlanda a Magic zvítězili na palubovce Philadelphie 91:89. Harris byl s 18 body nejlepším střelcem vítězů. První výhry v sezoně se dočkal i Detroit, když zdolal trápící se New York Knicks 98:95. (VIDEO)

Mistrovské San Antonio díky trestným hodům Manu Ginobiliho tři sekundy před koncem vyhrálo nad Atlantou 94:92. Spurs hráli kvůli zvláštnímu programu teprve třetí zápas v sezoně a vypadli na chvíli z rytmu, když ztratili sedmnáctibodový náskok, ale koncovku zvládli. Hawks porazili doma posedmnácté v řadě. (VIDEO)

Výsledky středečních zápasů NBA:

Boston - Toronto 107:110, Brooklyn - Minnesota 91:98, Charlotte - Miami 96:89, Detroit - New York 98:95, Golden State - LA Clippers 121:104, Milwaukee - Chicago 86:95, Philadelphia - Orlando 89:91, Phoenix - Memphis 91:102, Sacramento - Denver 131:109, San Antonio - Atlanta 94:92, Utah - Cleveland 102:100, Washington - Indiana 96:94 po prodloužení.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články