Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk se v Praze chystá na Oldenburg

Praha - Basketbalisté Nymburku se poprvé v sezoně představí v Praze. V druhém utkání Evropského poháru v holešovické Tipsport Areně přivítají v úterý Oldenburg. Proti semifinalistovi německé ligy se pokusí napravit úvodní těsnou prohru 76:78 z hřiště v Nancy. Utkání sledujte živě od 19:45 na programu ČT sport a našem webu.

"Byl to pro nás hodně těžký zápas. Soupeř nám dělal problémy svou atletičností. Pozitivní je, že jsme bojovali a prohráli jen o dva body, což se může v konečném součtu počítat. Uvidíme, jak se bude naše skupina vyvíjet," řekl trenér Kestutis Kemzura. "Teď je potřeba zvládnout domácí zápas, který bude rovněž obtížný stejně jako celá skupina," dodal. Také Oldenburg na úvod sezony Eurocupu prohrál, doma se Sevillou 77:85. Nejlepším střelcem německého celku byl srbský pivot Nemanja Aleksandrov, který si 22 body vytvořil osobní maximum v soutěži.

Mezi další klíčové hráče patří Tywain McKee či pivot Adam Chubb. Tým je z poloviny tvořen Němci a z druhé poloviny Američany a právě Aleksandrovem. "Po prohře v prvním utkání chceme v Praze předvést dobrý výkon. I nám se daří v útoku, ale chtěl bych od svých svěřenců vidět lepší obranu. Nymburk je v Evropě už hodně známé jméno a víme, že budeme muset předvést maximální výkon, abychom mohli myslet na výhru," řekl trenér Oldenburgu Sebastian Machowski. Oldenburg byl v minulé sezoně blízko postupu ze skupiny. V německé lize skončil v semifinále, když prohrál 2:3 na zápasy s pozdějším mistrem Bayernem Mnichov. Titul získal v roce 2009 a následně hrál Evropskou ligu.

Nymburk má problémy s obranou, naopak v útoku se mu daří

Nymburk by měl znovu těžit především z velmi dobré útočné hry, kterou se prezentuje od začátku sezony. V průměru dává 85 bodů na zápas. Naopak problémy mu dělá obrana, kvůli které v úvodu sezony prohrával. V posledních zápasech ji však mírně vylepšil a v tomto trendu chce pokračovat i proti Oldenburgu. "Více bodů v útoku je charakteristikou našeho letošního týmu. Letos zápasů, kde padá 60 bodů, moc hrát nebudeme. Letos možná budeme častěji vyhrávat útokem," řekl reprezentant Jiří Welsch.

Velmi dobrou formou se v posledních zápasech prezentuje Petr Benda, který byl s 23 body i nejlepším střelcem Nymburku při nedělní výhře 96:86 nad Saratovem ve VTB lize. "Snažím se podat co nejlepší výkon, ale počtem nastřílených bodů svůj výkon už nepoměřuji. Spoluhráči mě zásobovali pěknými přihrávkami pod koš do volného prostoru a zakončení bylo relativně lehké. Velký dík patří spoluhráčům, že mě tam volného viděli a přihrávku tam směřovali," odmítal Benda chválu.

Utkání začne v úterý v 18:45 v pražské Tipsport Areně. "Vracíme se do haly, kde se nám v minulé sezoně zejména v Eurocupu velmi dařilo a kde jsme odehráli několik skvělých zápasů se špičkovými evropskými týmy. Chtěl bych opět pozvat všechny nejen pražské fanoušky, aby nás přišli proti Oldenburgu podpořit v boji o vítězství," dodal Kemzura.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články