Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Španělky na úvod šampionátu jasně přehrály Japonsko

Ankara - Basketbalistky Španělska vstoupily do mistrovství světa jednoznačným vítězstvím nad Japonskem 74:50. Jeden z hlavních kandidátů na medaile na palubovce v Ankara Areně dominoval a rázně vykročil do bojů ve skupině A, ve které je i Česká republika. Japonsko, jež se v neděli utká s českým týmem, od ještě většího debaklu zachránil velmi dobrý výkon pivotky Ramu Tokašikiové, autorky 19 bodů.

Španělské basketbalistky
zdroj: ČT4

Mistryně Evropy Španělky od začátku potvrzovaly roli favorita a zásluhou své hvězdy Alby Torrensové získaly rychle desetibodový náskok. Jenže pak musely kvůli faulům vystřídat pivotky Sancho Lyttleová a Laura Nichollsová a Japonky toho využily ke snížení.

Favorita držela Anna Cruzová, která se do reprezentace vrátila po třech letech. Hlavně zásluhou jejích 12 bodů vedly Španělky v poločase o 14 bodů. Ve druhé půli se rozehrávala nejužitečnější hráčka posledního ME Lyttleová a Japonsko zcela vypadlo ze hry. Výsledkem byla šňůra 21:0 a definitivní rozhodnutí. Španělsko si pak mohlo dovolit poslat na hřiště náhradnice. Nejlepší střelkyní zápasu byla s 19 body Lyttleová.

Mosambik při své premiéře na MS trápil tři čtvrtiny favorizovanou Kanadu, zbytečnými chybami se však připravil o šanci na velkou senzaci. V poslední čtvrtině už africký celek odpadl a nakonec prohrál 54:69.

Skupina A (Ankara):

Španělsko - Japonsko 74:50 (21:13, 42:28, 66:32)

Nejvíce bodů: Lyttleová 19, Torrensová 14, Cruzová 12, Xargayová 11 - Tokašikiová 19, Takadaová a Mamijaová po 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články