Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Série vítězství českých basketbalistek skončila, prohrály s Tureckem

Ankara - Vítěznou sérii českých basketbalistek v přípravě na mistrovství světa ukončilo až po sedmi zápasech Turecko. Pořadatel šampionátu vyhrál vzájemné utkání 61:54, a ovládl tak domácí turnaj v Ankaře. Češky, které předtím zvítězily nad Japonskem i Běloruskem, skončily druhé.

České basketbalistky
zdroj: ČT24

Zatímco v předchozích zápasech na turnaji se Češkám dařilo už v prvním poločase odskočit, tentokrát po pěti minutách ztrácely šest bodů. Navíc jim nevyšel ani vstup do druhé čtvrtiny, kdy domácím hráčkám dovolily šňůru 10:0 a Turkyně odskočily už na rozdíl 15 bodů.

Češky měly starosti zejména s tureckými pivotkami Yilmazovou a Sandersovou, naopak na české straně se dlouho nemohla žádná z hráček chytit. Povedlo se to až střídající Tereze Peckové a Iloně Burgrové, díky nim Češky začaly manko snižovat a v 29. minutě to bylo už o jediný bod.

Trenér Lubor Blažek:

Trenér českých basketbalistek Lubor Blažek"Prohra o sedm s Tureckem, navíc na jeho půdě není špatný výsledek. Vydařil se nám druhý poločas, a to díky změnám v obraně, ale bohužel jsme měli horší procento střelby než soupeř, i když pozice tam byly, ale nepadlo nám to, což bylo to nejdůležitější. Poučili jsme se i z celkového pohledu a víme, co proti Turecku případně hrát na MS."

Turkyně však zareagovaly šňůrou 9:0, znovu odskočily a výhru už nepustily. Nejlepší českou střelkyní byla s 14 body Burgrová, Pecková přidala 11 bodů. Žádná z ostatních hráček se nedostala přes šest bodů.

Češky, které na Turecko mohou narazit v osmifinále MS, se nyní vrátí do Prahy, kde budou finalizovat přípravu. Generálkou bude 23. září utkání s USA v pražské Tipsport Areně, 25. září pak odcestují na šampionát.

ČR - Turecko 54:61 (17:24, 26:33, 40:44)

Nejvíce bodů: Burgrová 14, Pecková 11, Elhotová 6 - Sandersová 16, Yilmazová 15, Albenová 13. Fauly: 18:15. Trestné hody: 12/9 - 10/7. Trojky: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články