Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Brněnské basketbalistky posilují, získaly i reprezentantky Stejskalovou a Hindrákovou

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno posílí reprezentantky Kateřina Hindráková z Trutnova a Michaela Stejskalová z USK Praha, novou tváří v týmu českého vicemistra je i rozehrávačka Radka Brhelová z Valosunu Brno. Trenérovi Janu Bobrovskému přislíbila start i další hráčka národního týmu Tereza Pecková, která po skončení smlouvy hledala zahraniční angažmá.

Druhý nejlepší český tým uplynulého ročníku prošel v letní přestávce výraznou obměnou hráčského kádru a vedle domácích soutěží se chce výrazněji prosadit i v Evropské lize.

"Máme v kádru i hodně mladých hráček, které se postupně zapracovávají do sestavy. Příchod nových basketbalistek není uzavřen. Potřebujeme ještě pivotky. Dobrých basketbalistek je nyní na trhu velké množství, hodně bude záležet na financích," řekl kouč Bobrovský. Ještě také čeká na vyjádření švédské rozehrávačky Ashley Keyové, zda se vrátí do Brna.

Z mladých hráček už mají ligové i mezinárodní zkušenosti Klára Křivánková, Aneta Mainclová a Sarah Beránková. Doplní je dalších pět nadějí z mládežnických reprezentací.

Přípravu na sezonu začnou brněnské basketbalistky až za měsíc 8. září. Vzhledem k mistrovství světa na přelomu září a října v Turecku začnou klubové soutěže později. Ženská basketbalová liga má na programu úvodní kolo 22. října, Evropská liga začne 5. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články