Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kapitánkou basketbalistek na MS bude Vítečková

Praha - Kapitánkou českých basketbalistek na mistrovství světa bude nejzkušenější členka týmu Eva Vítečková. Nejlepší česká hráčka posledních let ve funkci nahradí rozehrávačky Veroniku Bortelovou a Hanu Horákovou, které byly kapitánkami na minulých turnajích. Zástupkyní Vítečkové bude její spoluhráčka ze ZVVZ USK Praha Kateřina Elhotová.

Eva Vítečková
zdroj: ČTK

"Myslím, že je to dobrá volba a jejich spolupráce bude fungovat," řekl trenér Lubor Blažek.

Vítečková si funkci, kterou vykonává i v USK, vyzkouší poprvé na přípravném kempu v Japonsku, kde se Češky v tomto týdnu hned pětkrát utkají s místním výběrem.

Blažek do Japonska vzal 14 ze 17 hráček širšího kádru. "Nejely Ilona Burgrová, která doléčuje zranění, Tereza Vyoralová, která bude reprezentovat na mistrovství Evropy hráček do 20 let, a Monika Satoranská. Ta má studijní povinnosti a dohodli jsme se, že v jejím věku je škola důležitá," řekl Blažek.

Naopak poprvé po roce k utkání nastoupí Jana Veselá, která vynechala celou sezonu kvůli zranění kolena z loňského mistrovství Evropy. "Jana se zapojuje do tréninku, i když ještě nechodí do každého kontaktu. Uvidíme, jak bude vypadat ve hře. Musí ale pomalu začít, aby ve druhé fázi přípravy byla na kontakt připravená," dodal Blažek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články