Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Miami je počtvrté v řadě ve finále, Heat vyřadili Indianu

New York - Miami Heat si počtvrté v řadě zajistilo účast ve finále NBA, což se naposledy povedlo v polovině 80. let Bostonu Celtics. Ve finále Východní konference basketbalisté Heat přehráli Indianu Pacers 117:92 a na utkání zvítězili 4:2. LeBron James a Chris Bosh pomohli domácím k postupu shodně 25 body. Ve finále se Miami postaví San Antoniu nebo Oklahomě.

Basketbalisté Miami s trofejí pro vítěze Východní konference 2014
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Indianě se v šestém konferenčním finále na hřišti Miami povedl vstup do utkání, když v páté minutě vedli 9:2. Domácí ale odpověděli jedenáctibodovou šňůrou a ve zbytku utkání už ani jednou neprohrávali. V poločase Miami vedlo o 26 bodů a jeho náskok se postupně vyšplhal až na rozdíl 37 bodů. Hosté už zvládli jen zkorigovat na konečných 117:92.

Miami vyřadilo Indianu třetí rok za sebou a stalo se teprve třetím klubem v historii, který postoupil do finále NBA čtyřikrát v řadě. "Jsme vděční, že jsme to doma zvládli. Mohli jsme to dotáhnout už minule v Indianě, ale oni nás přetlačili a museli jsme to zvládnou tady. Nebrali jsme to jako jasnou záležitost," řekl trenér Heat Erik Spoelstra.

Hráči Miami stříleli v šestém utkání s úspěšností 58 procent. James proměnil osm z 12 pokusů z pole a dostal se na 25 bodů stejně jako Chris Bosh (14/10 z pole). "Jsem požehnán. Tuhle šanci nebereme za samozřejmost. Je to neuvěřitelný klub, neuvěřitelný tým. Víme, že před sebou máme ještě kus práce," řekl po utkání James, který si připsal 100. vítězství v play-off.

Indianě, nejlepšímu týmu Východní konference v základní části, nestačilo 29 bodů Paula George. Enfant terrible této série Lance Stephenson ve druhé čtvrtině nesportovně fauloval Norrise Colea a zůstal na 11 bodech.

Finále NBA začne ve čtvrtek 5. června. Miami zahájí sérii na hřišti soupeře, ať už se vítězem Západní konference stane San Antonio nebo Oklahoma City. Jejich šestý zápas je na programu dnes, Spurs vedou 3:2 na zápasy.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články