Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

"Nejsem rasista, jsem Žid," omluvil se Sterling. Pak napadl Johnsona

Los Angeles – Majitel basketbalového klubu Los Angeles Clippers se v prvním rozhovoru od chvíle, kdy vyvolal skandál nelichotivými výroky o černoších, kál, zároveň se ale několikrát se opřel do někdejší největší hvězdy NBA Magica Johnsona. Toho slovně napadl už dřív. Pokus, jak skandál urovnat, se tak úplně nepovedl.

Donald Sterling
zdroj: ZUMA autor: Armando Arorizo

Sterling měl první příležitost, jak se omluvit za své rasistické výpady. "Udělal jsem chybu. Omlouvám se za ni a prosím za odpuštění,“ uvedl. Sterling zopakoval, že není rasista, je Žid a že když jsou židi úspěšní jako on, také peníze rozdávají a pomáhají chudým, což prý Afro-Američané nedělají.

Znovu si vzal na paškál Magica Johnsona, kterému vyčetl, že kudy chodil a hrál, tudy s někým spal a chytil AIDS. Kvůli tomu prý není správným vzorem pro děti a měl by se stydět. Johnson podle Sterlinga nedává peníze na charitu.

Ve skutečnosti Johnson rozdal miliony přes svou nadaci, jejímž cílem je zvýšit povědomí o viru HIV a AIDS. A podle všeho pomáhá finančně několikanásobně víc než Sterling. "On se nakonec omluvil, ale mně osobně ne, to mi příliš nevadí. Když se omluvy nedočkám, nebudu s tím mít problém," řekla bývalá basketbalová hvězda NBA.

Příležitost, jak se své jméno aspoň pokusit očistit, Sterling promarnil. Z možnosti přejít do ofenzivy se propadl do ještě hlubší defenzivy. Sterling se svého podílu v Clippers jen tak vzdát nechce stejně jako jeho žena Shelly. NBA se ho proto pokusí zbavit týmu pod tlakem, k čemuž má ve svých stanovách páky. To vše kvůli několika větám v soukromé konverzaci, která se přes noc stala veřejnou a dokázala americkou citlivost na rasismus opět pořádně prověřit.

Zdroj
ČT24, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články