Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Clippers předvedli velký obrat a srovnali sérii

New York – Clippers na svém hřišti vstoupili do čtvrtého semifinále Západní konference katastrofálně, už v první čtvrtině s Oklahomou prohrávali o 22 bodů a hrozilo jim, že v nejméně vhodné chvíli poprvé v sezoně prohrají tři utkání po sobě. Do zápasu se ale postupně dokázali vrátit a v závěru dokončili famózní obrat. Oklahomu porazili 101:99 a srovnali stav série na 2:2. (VIDEO) Východní konferenci dělí po neděli Indianu od semifinále ligy jediná výhra, Pacers po vítězství 95:92 vedou už 3:1 na zápasy. (VIDEO)

Utkání LA Clippers - Oklahoma
zdroj: Isifa/Gettyimage

Velký podíl na obratu Clippers měli náhradní rozehrávači Darren Collison a Jamal Crawford, kteří dali po 18 bodech. Po Crawfordově trojce 83 vteřin před koncem utkání šli Clippers poprvé do vedení a Collison pak dvěma koši odpověděl na soupeřovo vyrovnání.

"Jamal a Darren v té (výškově) malé sestavě nám vyhráli zápas. Nejsem si jistý, jestli jsme kdy v takovém složení vůbec hráli, ale tahle sestava nám to vyhrála," řekl trenér Clippers Doc Rivers, který v poslední čtvrtině nechal bránit hvězdu Thunder Kevina Duranta o hlavu menším rozehrávačem Chrisem Paulem.

Durant nastřílel 40 bodů, ale v posledních dvou minutách se dostal k jediné střele, Russel Westbrook přidal 27 bodů. Domácí vedl s 25 body Blake Griffin, 23 bodů a 10 asistencí přidal Paul.

Do zápasu se vrátila i Indiana

Velký obrat se povedl i Indianě, která v úvodu druhé půle prohrávala na hřišti Washingtonu o 19 bodů. Na konci třetí části už Pacers ztráceli jediný bod a v poslední části skóre otočili. Jejich hvězdou byl Paul George, jenž nasbíral 39 bodů a 12 doskoků.

"Pořád jsem ho chtěl nechat odpočinout, ale on nechtěl. Většinou bych ho neposlechl, ale pořád mu tam padaly velké střely," řekl trenér Indiany Frank Vogel o Georgovi, jenž odehrál 46 minut a 23 vteřin. Během nich ještě dokázal udržet hlavní útočnou zbraň domácích Bradlyeho Beala na 20 bodech.

Výsledky NBA:

Washington - Indiana 92:95 (stav série 1:3), Los Angeles Clippers - Oklahoma City 101:99 (stav série 2:2). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články