Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky IMOSu a USK deklasovaly soupeřky i v druhém semifinále

Brno – USK Praha i IMOS Brno dělí jediná výhra od očekávaného postupu do finále ligy basketbalistek. Pražské obhájkyně prvenství zvítězily v Hradci Králové 82:66 i zásluhou 33 bodů Kiy Vaughnové, Brňanky v městském derby deklasovaly domácí Valosun 87:48. Favorizované týmy mohou série ukončit už v sobotu na svých palubovkách.

Sport
zdroj: ČT4

Brněnské obhájkyně stříbra ve druhém utkání dovolily Valosunu stejně jako v úterý dát jen 48 bodů, samy se střelecky ještě o 15 bodů zlepšily. Zápas měl podobný průběh, IMOS od počátku vedl a třetí čtvrtinu opanoval v poměru 28:8. V úterý v této části dostal ještě o bod méně. Tereza Pecková se blýskla 22 body, v domácím týmu dala o čtyři méně Dominique Connersová.

"Byli jsme dobře připraveni. Dnes jsme podali velmi dobrý výkon. Rozdíl mezi družstvy přece jen je, a když hráčky zapnou, je radost se na hru dívat. Čtvrtou desetiminutovku odehrály navíc holky, které vůbec nehrávají, a přitom soupeřky snadno přehrávaly," řekl spokojený trenér Jan Bobrovský.

V Hradci kralovala americká pivotka Vaughnová, která nastřílela 33 bodů, což je druhý nejlepší výkon této sezony. O tři body více dala už jen v říjnu hradecká Kateřina Křížová. Vaughnová rovněž o 10 bodů vylepšila své dosavadní maximum z minulé sezony.

Právě Vaughnová společně s další Američankou Danielle Robinsonovou (17 bodů) se postaraly o rychlý vstup do zápasu; hráčky USK daly už v první čtvrtině 31 bodů. Získaly tak bezpečný náskok a už neumožnily Hradci vrátit se do zápasu.

Výsledky semifinále play-off basketbalové ligy žen

Valosun Brno – IMOS Brno 48:87 (13:22, 26:39, 34:67)

Nejvíce bodů: Connersová 18, Šípová 12, Spragueová a Wardová po 4 – Pecková 22, Hanušová, Keyová a Vlková po 12. Stav série: 0:2.

Hradec Králové – USK Praha 66:82 (12:31, 34:44, 45:67)

Nejvíce bodů: Hartigová 15, Stará a Pochobradská po 12 – Vaughnová 33, Robinsonová 17, Stejskalová 10. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články