Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Philadelphia utrpěla 24. porážku v řadě a je blízko rekordu

New York - Už jen dva nezdary dělí basketbalisty Philadelphie od nejdelší série porážek v historii NBA. V sobotním utkání na palubovce Chicaga podlehli 81:91 a připsali si čtyřiadvacátou prohru za sebou. Pokud se Sixers zázračně nevzchopí v následujících duelech na hřištích lídra soutěže San Antonia a dalšího silného týmu Houstonu, vyrovnají nelichotivý rekord Clevelandu ze sezony 2010/11.

Utkání Chicago - Philadelphia
zdroj: ČTK/AP autor: Nam Y. Huh

Philadelphia měla tragickou střelbu zdálky - jedinou trojku týmu z 20 pokusů trefil Byron Mullens. Hostům nebylo nic platných 28 bodů Thaddeuse Younga, který byl nejlepším střelcem zápasu (VIDEO).

V poslední době se nedaří ani obhájcům titulu z Miami, kteří prohráli v New Orleans 95:105 (VIDEO) a utrpěli sedmou porážku z jedenácti zápasů. LeBron James si ve třetí čtvrtině poranil kotník, když stoupl na nohu Tyrekeu Evansovi, utkání ale dohrál a zaznamenal 25 bodů, devět asistencí a osm doskoků.

"Hráči jsou naštvaní. Nejsme zvyklí hrát takhle. Hlavně v defenzivě se to musí změnit, všichni na tom musíme zapracovat," komentoval nevydařené období kouč Miami Erik Spoelstra, jenž nechal odpočívat Dwyana Wadea a Grega Odena.

V týmu San Antonia dostali volno Tim Duncan a Manu Ginobili, přesto lídr soutěže zvítězil na hřišti Golden State 99:90 (VIDEO) a natáhl svou sérii na 13 výher. Neuspěl vedoucí tým Východní konference Indiana, která prohrála v Memphisu 71:82 (VIDEO). Pacers dali nejméně bodů v sezoně, když měli úspěšnost střelby jen 37 procent. Jejich nejlepší střelec v tomto ročníku Paul George se musel spokojit s osmi body.

Zato houstonský James Harden dal 37 bodů, i když odehrál jen 29 minut, a měl lví podíl na vítězství nad Clevelandem 118:111 (VIDEO). Ve třetí čtvrtině nastřílel hned 17 bodů a Rockets si v této části vypracovali náskok 29 bodů. Do závěrečné části už Harden, který si připsal také 11 asistencí, nenastoupil. Houston zvládl zápas i bez pivota Dwighta Howarda, jenž zmeškal už třetí utkání kvůli bolavému kotníku.

Výsledky:

Charlotte - Portland 124:94, Chicago - Philadelphia 91:81, Cleveland - Houston 111:118, Golden State - San Antonio 90:99, LA Clippers - Detroit 112:103, Memphis - Indiana 82:71, New Orleans - Miami 105:95, Utah - Orlando 89:88.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články