Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Veselého Denver prohrál, Collins si odbyl coming-outovou premiéru

New York - Basketbalista Jan Veselý si odbyl domácí debut za Denver, kam byl minulý týden vyměněn z Washingtonu. V utkání se Sacramentem si připsal šest bodů a čtyři doskoky, ale Nuggets podlehli 95:109. Veselého bývalý spoluhráč z Washingtonu Jason Collins vstoupil v neděli do historie jako první basketbalista, jenž poté, co oznámil svou homosexualitu, nastoupil v NBA.

Utkání Denver - Sacramento
zdroj: ČTK/AP

Denver prohrál sedmý z posledních osmi zápasů. Proti Sacramentu domácí Nuggets propadli ve třetí čtvrtině, kterou ztratili 18:39. Náhradníci Denveru sice přestříleli lavičku soupeře 42:7, ale tři hráči základní sestavy Kings dohromady zařídili 92 bodů. Isaiah Thomas se dostal na 33 bodů, Rudy Gay přidal 32 bodů a 11 doskoků a DeMarcus Cousins připojil 27 bodů.

Na 27 bodů si posunul svůj osobní rekord domácí Evan Fournier, stejný počet nastřílel i jeho spoluhráč Randy Foye. Český reprezentant Veselý se na hřišti objevil už v první čtvrtině a celkem odehrál 15 minut a 40 sekund, během nichž si připsal šest bodů (střelba 3/5), čtyři doskoky, tři získané míče a dva bloky. Veselý byl jedním ze dvou hráčů Nuggets v kladných číslech v bilanci plus/minus (+10). (VIDEO)

Pětatřicetiletý pivot Collins se několik hodin po uzavření desetidenního kontraktu s Brooklynem představil v duelu proti Los Angeles Lakers. Collins odehrál jedenáct minut, nezaznamenal ani bod, podílel se však na tom, že Nets ukončili svou jedenáctizápasovou neúspěšnou sérii proti Lakers. V Kalifornii vyhráli 108:102. "Nezajímají mě moje body. Nejdůležitější je, že můj tým vyhrál," uvedl Collins. (VIDEO)

Jason Collins
zdroj: ČTK/AP

Russel Westbrook se ani ve svém druhém zápase po návratu na hřiště nedočkal vítězství, jeho Oklahoma City totiž prohrál s Los Angeles Clippers 117:125. Westbrook proměnil jen tři z 13 střel z pole a zůstal na 13 bodech. Jeho hvězdný spoluhráč Kevin Durant poprvé v kariéře nasbíral v jednom utkání alespoň 40 bodů (celkem 42 bodů) a 10 asistencí, ale ani to nestačilo na ofenzivu Clippers. Hosty vedl s 36 body Jamal Crawford, 24 bodů přidal Matt Barnes. (VIDEO)

"Musíme se vrátit k naší obranné hře. Nechali jsme si dát ve druhé čtvrtině 44 bodů, což často dostaneme za celý poločas. Náš tým se ale na obranné polovině nesnažil," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks.

Houston Rockets porazili Phoenix 115:112 a vyhráli podeváté z posledních deseti utkání. Suns v první polovině prohrávali o 18 bodů, ale v poslední čtvrtině měli jedenáctibodový náskok. Rockets jej však smazali a definitivně do vedení je poslal trojkou 35 sekund před koncem Patrick Beverley. Ten si 20 body vylepšil osobní rekord. Osobní maximum si na 35 bodů zvedl i rozehrávač Phoenixu Goran Dragič. (VIDEO)

Výsledky:

Cleveland - Washington 83:96, Denver - Sacramento 95:109 (za domácí Veselý 6 bodů, 4 doskoky), LA Lakers - Brooklyn 102:108, Miami - Chicago 93:79, Oklahoma City - LA Clippers 117:125, Phoenix - Houston 112:115, Portland - Minnesota 108:97, Toronto - Orlando 105:90.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články