Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Utah ubránil LeBrona Jamese a porazil mistrovské Miami 94:89

New York - Basketbalisté mistrovského Miami prohráli v sobotním utkání NBA na palubovce nejslabšího týmu Západní konference Utahu 89:94. Tým Heat postrádal body hvězdného LeBrona Jamese, který jich dal jen třináct, nejméně v sezoně. 

Utkání Utah - Miami
zdroj: AP autor: Rick Bowmer

"Není nikdo, kdo dokáže zastavit LeBrona ve skórování, ale zkoušeli jsme ho bránit kolektivně jako tým a myslím, že se to velmi dobře povedlo," pochvaloval si Marvin Williams, s 23 body nejlepší střelec zápasu. Jeho tým ukončil sérii čtyř porážek. "Neumím si představit cennější vítězství než tohle," dodal.

James dal jen čtyři koše ze hry, lídrem Miami byl s 19 body Dwyane Wade. "Prostě došlo na takový den. Nemůžete hrát skvěle každý večer. Tohle vítězství jsme chtěli, ať už bychom na něj dosáhli jakýmkoliv způsobem, když už to nešlo po našem. Ale nebyli jsme toho schopni," litoval James.

Roli favorita naproti tomu potvrdilo San Antonio vítězstvím 104:100 nad domácím Charlotte. Spurs bez čtyř zraněných hráčů zvládli vyrovnaný duel, ve kterém se patnáctkrát změnil lídr. Nejlepšího střelce měli v náhradníkovi Pattym Millsovi, který dal 32 bodů.

Ještě o tři body víc a k tomu 12 asistencí předvedl detroitský rozehrávač Brandon Jennings, jenž byl jedním ze strůjců vítězství 126:109 nad Denverem. Pistons sehráli svůj nejofenzivnější zápas v sezoně, přestože se mezi střelce zapsalo jen šest jejich hráčů. Z nich se Josh Smith blýskl 30 body, 10 doskoky a osmi asistencemi.

Phoenix zvládl přímý souboj o šesté místo v tabulce Západní konference, když porazil 122:109 Golden State. Největší zásluhu na tom měl s 34 body a 10 asistencemi Goran Dragič. Slovinský rozehrávač měl dobrý důvod se v zápase vytáhnout, v hledišti byl poprvé jeho tříměsíční syn Mateo. "Chtěl jsem mu ukázat, co tatínek dovede," komentoval Dragič osobní střelecký rekord, na který potřeboval jen třináct střel z pole.

Houston porazil 101:95 Milwaukee a s pěti úspěchy drží v NBA momentálně nejdelší vítěznou sérii. Lídrem Rockets byl Dwight Howard s 27 body a 13 doskoky.

Výsledky NBA

Atlanta - Memphis 76:79, Charlotte - San Antonio 100:104, Detroit - Denver 126:109, Milwaukee - Houston 95:101, Minnesota - Portland 110:117, Phoenix - Golden State 122:109, Utah - Miami 94:89. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články