Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Basketbalisté Nymburku slaví poosmé za sebou vítězství v Českém poháru

Jindřichův Hradec - Poosmé za sebou a podesáté v historii klubu získal Nymburk Český pohár. Ve finále v Jindřichově Hradci potvrdil, že je jasným favoritem, a porazil Prostějov 91:67. Třetí místo vybojovali loňští finalisté z Pardubic, kteří vyhráli 92:77 nad Opavou.

ČEZ Basketball Nymburk - Ariete Prostějov
zdroj: ČTK autor: Veis David

Nymburk šel za vítězstvím už od úvodních sekund a druhý tým ligové tabulky v první půli zcela přehrál. V první čtvrtině si vypracoval náskok 16 bodů a na poločasovou přestávku šel dokonce s třicetibodovým vedením 55:25.

Ve třetí čtvrtině však Nymburk výrazně polevil, Prostějov se chytil a snížil ztrátu na polovinu. Jenže obrat už Nymburk nedovolil a bez problémů si pohlídal vítězství. "Na začátku v prvním poločase jsme hráli skvěle, především v obraně. Ve druhé půli jsme začali jakoby relaxovat, přestali bojovat a nepokračovali ve výkonu z prvního poločasu. Soupeř do toho dal víc energie, začal se trefovat. Naštěstí jsme se dostali zpět do hry, začali se opět soustředit a dotáhli zápas k vítězství," zhodnotil utkání trenér Nymburku Kestutis Kemzura, který získal s týmem první trofej od letního příchodu.  

Hlavní zásluhu na výhře Nymburku měla dvojice Radoslav Rančík a Vojtěch Hruban, kteří se podělili o 48 bodů. Reprezentační křídelní hráč Hruban zazářil především sedmi trojkami z osmi pokusů.    

"My jsme hlavně rádi, že jsme se dostali do finále. Nymburk ukázal svojí sílu. Měl neuvěřitelnou úspěšnost střelby a my jsme to nedokázali zastavit. Musím klukům poděkovat za neutuchající bojovnost i ve druhém poločase, kdy pořád jeli a snažili se o každý bod, ale bylo to těžké," doplnil trenér Prostějova Zbyněk Choleva.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články