Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brňanky pošesté prohrály a postup se jim vzdálil

Orenburg (Rusko) - Basketbalistky IMOSu Brno prohrály v 10. kole Evropské ligy a naděje na postup do play-off se jim vzdálila. Tentokrát nestačily v ruském Orenburgu na domácí Naděždu 58:86. České vicemistryně utrpěly šestou porážku ve skupině B a v závěrečných třech kolech je čeká pouze jeden zápas v domácím prostředí.

Brňanky přitom začaly slibně. V základní sestavě se objevila i Alena Hanušová, se kterou původně kvůli chřipce počítal kouč Jan Bobrovský pouze na lavičku do povinného počtu deseti hráček k utkání. Po sedmi minutách získal hostující tým za vydatného přispění Hanušové slibný náskok 17:12.

"Z naší strany byl začátek skvělý. Konečný výsledek neodpovídá tomu, co jsme předvedli. Myslím, že v situaci, ve které se po zdravotní stránce nacházíme, jsme udělali maximum. Kvalita byla na všech postech na straně soupeřek. Převyšovaly nás výškově pod košem, a proto lehce zakončovaly," poznamenal kouč Bobrovský.

Naděje na úspěch neměla dlouhé trvání

Domácí basketbalistky přidaly na důrazu a šňůrou jedenácti bodů stav otočily. Většinu akcí Orenburgu zakončovala bývalá hráčka Brna Bonnerová, která zaznamenala 29 bodů a přidala 13 doskoků. Právě ona měla hlavní podíl na vzrůstajícím rozdílu ve skóre. Do přestávky získal Orenburg osmnáctibodový náskok.

Zdánlivě ztracený zápas brněnské basketbalistky po změně stran nevzdaly. Ve třetí čtvrtině zlepšily defenzivu a byly i jistější v koncovce. Stačilo to ale jen ke snížení na desetibodový rozdíl, úzký kádr Brna vysoké tempo v závěrečné čtvrtině neudržel a odpadl. Domácí basketbalistky toho využily ke snadnému vítězství.

"Po vyhrané třetí čtvrtině vypadala situace nadějně. Bohužel v poslední části odešla Jurčenková. Pod košem už jsme neměli takovou kvalitu, což se projevilo na průběhu zápasu," dodal brněnský kouč.

Nejlepší střelkyní Brna byla s 15 body Pecková, která společně s Keyovou odehrála celý zápas bez střídání.

Naděžda Orenburg - BK IMOS Brno 86:58 (21:17, 47:29, 61:51)

Nejvíce bodů: Bonnerová 29, Johnsonová 15, Žediková 11 - Pecková 15, Jurčenková 14, Keyová 11. Trestné hody: 16/12 - 11/8. Fauly: 13:14. Trojky: 4:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články