Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nymburk čeká boj o šanci na postup s favorizovaným Chimki

Praha - Basketbalisté Nymburku odehrají zřejmě klíčové utkání v boji o postup do osmifinále Evropského poháru. V pražské Tipsport Areně přivítají favorizovaný celek Chimki Moskva, a pokud by prohráli, jejich šance na první dvě místa ve skupině už by byly spíše jen teoretické. Naopak výhra by je udržela na druhém místě skupiny K a k postupu by pak už mohla stačit i jen případná výhra nad Maccabi Haifa. Přímý přenos sledujte od 18:30 na ČT sport a našem webu.

Proti Chimki, které v roce 2012 celý Eurocup vyhrálo, to však bude mít Nymburk hodně těžké. Ruský gigant, který má téměř dvakrát větší rozpočet než město Nymburk, v této sezoně v pohárové soutěži prohrál jediné z 12 utkání, a to hned to první s Ploještí. Suverénní je také ve VTB lize, kde vyhrál všech 12 zápasů. Naposledy ruský klub prohrál 16. října.

Velkým překvapením však bylo to, že se klubu v úvodu sezony nepovedlo postoupit do Euroligy, když v kvalifikaci prohrál stejně jako Nymburk už v 1. kole s Ostende. Belgického soupeře pak Nymburk v listopadu v základní části Evropského poháru dokázal doma porazit. Chimki se však od té doby zlepšilo a převyšuje všechny soupeře. V minulém kole Eurocupu doma ruský celek roznesl Maccabi 87:48.

"Čeká nás mimořádně silný tým, který je jak hráčsky, tak i rozpočtem stavěný pro Euroligu. Jejich výsledky v této sezoně hovoří jasnou řečí. Přitom se stále zlepšují," řekl trenér Nymburku Kestutis Kemzura, který v Chimki působil v roce 2008. Nymburku může psychicky pomoci fakt, že v říjnu 2011 porazil Chimki v kvalifikaci o Euroligu 86:79. Dodnes je to jedno z nejcennějších vítězství v historii klubu. "Dnes už je ale Chimki absolutně jiný tým," upozornil Kemzura.

Kestutis Kemzura: "Chimki má velice širokou sestavu. Zdaleka nehrozí jen hráči základní pětky, síla jejich lavičky je obrovská. My musíme podat nejlepší možný výkon a přidat k němu ještě něco navíc. Rozhodně musíme minimalizovat ztráty a nedopřát jim lehké koše po našich chybách."

Chimki má momentálně v kádru čtyři hráče se zkušenostmi z NBA. Největší oporou je pivot Paul Davis, který v zámořské lize hrál za LA Clippers a Washington. V této sezoně Eurocupu má průměr 16 bodů na zápas. V posledním utkání však za Chimki nenastoupil a jeho start proti Nymburku je nejistý. Mezi tahouny patří také americký rozehrávač Mike Green či další hráči se zkušenostmi z NBA Sergej Monja, Mickaël Gelabale a James Augustine.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk se chystá na Chimki
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články