Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalisté Charlotte vybojovali důležité vítězství nad Knicks

Charlotte (USA) - Basketbalisté Charlotte ukončili pětizápasovou vítěznou sérii New Yorku, když zvítězili na domácí palubovce 108:98. Sami uspěli teprve podruhé z posledních deseti zápasů, ale posunuli se na osmé místo Východní konference před Brooklyn a New York.

Charlotte Bobcats - New York Knicks
zdroj: ČTK/AP

Strůjcem úspěchu Charlotte proti New Yorku byl pivot Al Jefferson s 35 body a osmi doskoky; byl to jeho nejlepší zápas od doby, kdy v létě přišel jako volný hráč. Kemba Walker přidal 25 bodů, domácí stříleli z pole s úspěšností 50,7 procenta. "Profesionální vítězství. Po takovém nasednete do letadla a máte dobrý pocit," liboval si trenér Steve Clifford. (VIDEO)

Oklahoma překvapivě prohrála v Memphisu 87:90 a nezabránil tomu ani nejlepší střelec soutěže Kevin Durant, autor 37 bodů. Proti jeho týmu předvedl dobrý výkon Courtney Lee s 24 body, o bod méně přidal Zach Randolph.

Po sedmi týdnech se do sestavy Grizzlies vrátil Marc Gasol a přispěl 12 body. "Na minutu nebo dvě jsem měl husí kůži. Cítil jsem se znovu jako nováček, možná ještě lépe. Dnes to pro mě byl speciální den, ale už jdeme dál a myslíme na Milwaukee," řekl španělský pivot o ovacích, jimiž ho při návratu po zranění kolena přivítalo domácí publikum. (VIDEO)

Nejlepší tým ligy Indiana přehrála Sacramento 116:92 a má na kontě třicet výher. Nejlepším střelcem Pacers byl s 31 body Paul George, stejný počet a k tomu 13 doskoků zaznamenal sacramentský DeMarcus Cousins. (VIDEO)

Cleveland zvítězil na hřišti Los Angeles Lakers 120:118 a pomohl si k tomu nevídaně úspěšnou střelbou z dálky. Cavaliers trefili třináct ze 17 trojek, s 27 body nejlepší střelec vítězů Luol Deng proměnil všech pět trojkových pokusů. Anders Varejao nasbíral po 18 bodech i doskocích.

Lakers prohráli popáté v řadě a pojedenácté z posledních dvanácti utkání. Tentokrát jim nestačilo 16 asistencí Kendalla Marshalla ani 28 bodů Nicka Younga, který mohl devět vteřin před koncem vyrovnat, ale z trojky minul. (VIDEO)

Výsledky NBA

Charlotte - New York 108:98, Indiana - Sacramento 116:92, LA Lakers - Cleveland 118:120, Memphis - Oklahoma City 90:87.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články