Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Miami porazilo ve vánočním šlágru Lakers

New York - Basketbalisté Miami porazili ve svátečním šlágru NBA Los Angeles Lakers 101:95 a připsali si šesté vítězství za sebou. O Vánocích zdolali obhájci titulu svého kalifornského rivala již popáté v řadě.

LeBron James (vlevo) a Wesley Johnson v utkání Miami Heat - LA Lakers
zdroj: ČTK autor: Chris Carlson

O prvním svátku vánočním je v NBA tradičně na programu pět zápasů, které mají nabídnout zajímavé souboje superhvězd, jenže letos tomuto záměru nepřála zranění.

Los Angeles Lakers se bez zraněného Kobeho Bryanta dokázali držet favoritovi na dostřel, ale z vítězství 101:95 se radovalo Miami. Heat k výhře pomohli Dwyane Wade a Chris Bosh, kteří nastříleli shodně 23 bodů. LeBron James přidal 19 bodů včetně několika pohledných smečí. Za Lakers se na 20 bodů dostal Nick Young.

"Nakonec je to všechno o obraně. Takový tým musíte donutit k těžkým střelám," řekl po utkání Wade. Lakers stříleli s téměř o deset procent nižší úspěšností než Miami.

Triple double Westbrooka

Oklahoma jasně přehrála domácí New York Knicks 123:94. V sestavě Knicks scházel kvůli zraněnému kotníku Carmelo Anthony. Thunder vedl s 29 body Kevin Durant. Jeho spoluhráč Russel Westbrook se stal teprve pátým hráčem, který si 25. prosince připsal triple double (14 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí).

Chicago i bez Derricka Rose s přehledem porazilo Brooklyn Nets 95:78. O své výhře Bulls rozhodli ve třetí části šňůrou 25:8. Domácímu Brooklynu nezahráli dobře náhradníci, kteří dohromady proměnili jen čtyři ze 30 střel z pole. Naopak Bulls k výhře pomohl náhradník Taj Gibson 20 body.

V texaském derby dokázali hráči Houstonu dobýt palubovku San Antonia vítězstvím 111:98. Rockets otevřeli utkání šňůrou 27:9 a za první čtvrtinu stihli nastřílet 40 bodů. Spurs se dokázali v třetí části přiblížit na 71:73, ale poté se do ráže dostal James Harden. Lídr Rockets v poslední čtvrtině nastřílel 16 ze svých 28 bodů. Dwight Howard k výhře přispěl 15 body a 20 doskoky.

Nejvyrovnanější průběh nabídlo poslední vánoční utkání, v němž se nakonec radovalo domácí Golden State z výhry 105:103 nad Los Angeles Clippers. Hosté měli šanci na zvrat, ale Jamal Crawford v poslední vteřině neuspěl zpoza trojkového oblouku. Warriors vedli shodně s 23 body Klay Thompson a David Lee, jenž přidal i 13 doskoků. Clippers nestačilo 26 bodů a 11 asistencí Chrise Paula. Dvacet bodů a 14 doskoků nasbíral Blake Griffin, který byl v poslední čtvrtině vyloučen po druhé technické chybě.

Výsledky:

Brooklyn - Chicago 78:95, Golden State - LA Clippers 105:103, LA Lakers - Miami 95:101, New York - Oklahoma City 94:123, San Antonio - Houston 98:111.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články