Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Basketbalistky USK zůstávají neporaženy a vyhouply se do čela skupiny

Polkowice (Polsko) - Basketbalistky ZVVZ USK Praha nadále drží v sezoně Euroligy stoprocentní bilanci. České mistryně uspěly i ve čtvrtém utkání, na palubovce Polkowic zvítězily 67:64. Prožívají tak nejlepší start do soutěže v historii a ujaly se vedení v tabulce skupiny C. Nejlepší střelkyní Pražanek byla znovu ve velmi dobré formě hrající Jelena Dubljevičová s 22 body.

Utkání USK Praha - Nový Záhřeb
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

České mistryně získaly velkou výhodu už v první čtvrtině, ve které předvedly šňůru 15:1 a rychle se ujaly čtrnáctibodového vedení. Polkowice vedené bývalou hráčkou USK Jelenou Škerovičovou se však nevzdávaly a manko postupně snižovaly.

Ve třetí čtvrtině se hráčkám USK přestala dařit obrana a domácím povolily stejně bodů jako za celý první poločas. Především se chytla Australanka Belinda Snellová, která USK trápila i v minulé sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalu Polkowice - USK

V úvodu poslední části se tak Polkowice dotáhly na rozdíl jediného bodu 52:53, ale klid Pražankám vzápětí vrátila klíčovou trojkou Eva Vítečková, autorka 17 bodů. Navíc se trefily i Dubljevičová a Kateřina Elhotová, znovu z toho bylo vedení o osm bodů, které už hostující hráčky nepustily.

"V prvním poločase jsme měly problémy se trefit z delší vzdálenosti. Pak nám tam nějaká trojka padla, což bylo důležité," zhodnotila Vítečková.

Polkowice - ZVVZ USK Praha 64:67 (10:21, 25:31, 50:53)

Nejvíce bodů: Snellová 22, Škerovičová 12, McCarvilleová 11, Oblaková 10 - Dubljevičová 22, Vítečková 17, Vaughnová 15, Elhotová 8. Fauly: 18:20. Trestné hody: 20/14 - 14/8. Trojky: 6:5.  

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články