Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nybmurk se trápí, nestačil na Nižnij Novgorod

Nymburk – Basketbalisté Nymburka začínají ve VTB lize ztrácet. V důležitém domácím utkání prohráli s Nižním Novgorodem 70:85, připsali už čtvrtou porážku z posledních šesti duelů a zkomplikovali si boj o postup do play-off. V minulé sezoně připravily český tým o play-off právě dvě prohry s Novgorodem. 

Nymburk již nastoupil i s novou posilou Vladem Ilievským, který ukázal, že by měl českému mistrovi hodně pomoci, když nasbíral sedm bodů a sedm asistencí. I díky němu začal Nymburk velmi dobře, jenže domácí hráči měli problém s přesností střelby. Naopak hosté své šance jistě proměňovali a postupně začali diktovat tempo hry. Staral se o to zejména Luke Babbitt, který ještě v minulé sezoně hrál NBA za Portland.

Druhá čtvrtina pak Nymburku vůbec nevyšla. Hráči v čele s Radoslavem Rančíkem ztráceli nervy, neudrželi koncentraci a ruský celek odskočil až na 20 bodů. Poločasová přestávka domácím pomohla a Chester Simmons zavelel ke stíhací jízdě. Nymburk další fázi utkání vyhrál 20:7 a snížil na pouhé čtyři body, jenže v posledních vteřinách třetí čtvrtiny si nechal dát zbytečnou trojku, která hosty uklidnila.

Novgorod už poté vítězství nepustil a především zásluhou ruského reprezentanta Semjona Antonova znovu odskočil na dvouciferný rozdíl. Porážka je pro Nymburk o to smolnější, že se mu povedlo zcela vymazat velkou hvězdu soupeře Primože Brezece, který strávil sedm sezon v NBA. Nejlepším střelcem zápasu byl s 18 body Dylan Page, o dva body méně dal Simmons. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články