Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Prostějov je v NBL nadále stoprocentní, Děčín poprvé neuspěl

Praha - Basketbalisté Prostějova mají i po pátém utkání NBL stoprocentní bilanci. Neporazil je ani Kolín, který naopak všech pět zápasů prohrál. Orli zvítězili nad posledním týmem tabulky přesvědčivě 82:55 a dál se drží v závěsu za vedoucím Nymburkem.

BK Prostějov
zdroj: bkprostejov.cz

Čeští vicemistři sebrali soupeři reálné naděje na úspěch už v první čtvrtině, po níž vedli o 15 bodů. "Jsem rád, že jsme nepolevili a že ten tlak jsme ustáli proti týmu, kterému se nedaří. Mohlo se nám hlavou honit cokoliv, ale my jsme to zahnali tím, jak jsme vstoupili do první čtvrtiny. Kolín jsme zastavili a pak se utkání jen dohrávalo," řekl domácí kouč Zbyněk Choleva. "Měli jsme problémy pod naším košem na doskoku a také vázne organizace hry. Už s tím bojujeme pět kol a to je asi největší důvod, proč prohráváme," konstatoval kolínský Predrag Benáček.

O neporazitelnost naopak přišel Děčín, domácí Opava porazila třetí tým tabulky 80:76. Slezané dlouho zápas kontrolovali a do poslední části šli s náskokem 20 bodů 70:50, Severočeši ale vsadili v závěru na agresivitu a pět minut nedovolili soupeři dát koš, ale na víc než čtyři body se nepřiblížili. "Nenašli jsme rytmus a v závěru hráli vabank. Málem nám to vyšlo," řekl děčínský trenér Pavel Budínský. Domácí táhl zkušený Sokolovský, autor 22 bodů včetně čtyř trojek.

Basketbalisté Ústí nad Labem porazili USK Praha 79:64, ve vzájemných zápasech uspěli poprvé po téměř šesti letech a v tabulce teď mají oba týmy stejnou bilanci. Jediné vítězství hostů v tomto kole zaznamenaly Pardubice a po výhře 84:64 nad Svitavami vystřídaly svého soupeře na čtvrtém místě tabulky. První výhru v sezoně slaví Brno díky vítězství 88:79 nad Ostravou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články