Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Bartoň se po 15 letech vrací do Děčína

Děčín – Dlouholetá opora české basketbalové reprezentace Luboš Bartoň bude hrát po patnácti letech za Děčín. Účastník letošního mistrovství Evropy se dohodl s klubem na spolupráci do konce roku. Pokud však dostane zajímavou nabídku ze zahraničí, může z Děčína odejít i dříve.

"Nechtěl jsem dál otálet, potřebuju hrát. Měl jsem tři týdny volna, takže jsem rád, že mám příležitost si zahrát kompetitivní basketbal," prohlásil Bartoň.

Jeden z nejlepších českých basketbalistů uplynulého desetiletí se v dresu severočeského celku představí už v sobotním utkání prvního kola NBL proti Pardubicím. Týmu reprezentačního kouče Pavla Budínského Bartoň vypomůže také při zdravotních problémech kapitána Jakuba Houšky, jenž kvůli nemoci přijde o začátek sezony.

Třiatřicetiletý Bartoň nastupoval za Děčín naposledy v sezoně 1997/98, kdy klubu pomohl k historickému bronzu v domácí soutěži.

Do české ligy se vrátil po 14 letech už v minulé sezoně, kdy ho angažoval USK Praha. V lednu však Bartoň klub opustil a přijal nabídku německého Braunschweigu.

Bartoň má za sebou působení na univerzitě v USA, italské Boloni, španělské Badaloně a hlavně v Barceloně, s níž v roce 2010 vyhrál Evropskou ligu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články