Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nymburk chce být ještě silnější než v minulých letech

Praha - Basketbalisté Nymburku vstupují do nové sezony s cíli zopakovat triumfy v lize a poháru a více prorazit na mezinárodní scéně v Eurocupu a VTB lize. Pomoci k tomu má nový litevský trenér Kestutis Kemzura, který do týmu vnesl disciplínu. Vedení klubu je přesvědčeno, že až se tým více sehraje a zmizí zdravotní problémy, měl by být silnější než v minulých letech.

"Minulá sezona splnila naše očekávání, ale pro letošní sezonu chceme díky vstupu Sportovního Holdingu Praha začít naplňovat cíl ještě více prosadit Nymburk v Evropě," řekl prezident klubu Miroslav Jansta. "Chceme obhájit pohár, vítězství v lize, ale také chceme zlepšit pozici v Evropě. Vypadli jsme sice z kvalifikace o Euroligu, ale vzhledem k budování týmu a zdravotním problémům to nebereme jako neúspěch," připomněl porážku v kvalifikaci s Banvitem.

I tak se ale Nymburk může těšit na konfrontaci s elitními kluby v Evropském poháru, kde mu los přisoudil za soupeře týmy se zkušenostmi z Euroligy: Ostende, Le Mans, Cantú, Cibonu Záhřeb a bundesligový Artland. "Je to skupina téměř euroligových parametrů, ale pro nás to budou přesně ty zápasy, které chceme hrát," řekl trenér Kemzura. "Je to těžká skupina, ale hrajeme proti lidem a ne robotům. Nesmíme se jich bát. Jít na sto procent a ukázat, že i my máme kvalitu," uvedl pivot Radoslav Rančík.

Jiří Welsch:

Nymburk čeká i třetí sezona ve VTB lize, v níž startují nejkvalitnější týmy ze střední a východní Evropy. První duel ho čeká 10. října v Tallinnu, doma se poprvé představí 27. října, kdy přivítá polský Turów v pražské Tipsport areně. Zde by měli desetinásobní čeští šampioni v sezoně odehrát zhruba 12 zápasů, podle toho, jak jim to dovolí program hokejistů Sparty a Lva. "Někdy to bude hodně našlapané. Ale máme vyzkoušené, že halu předělat z hokejové na basketbalovou trvá šest hodin. Vše by mělo mít spád. Hlavní je vyřešit problémy s kolizí termínů," řekl výkonný ředitel Sportovního holdingu Praha Robert Speychal.

Právě kvůli nabité termínové listině si Nymburk rovněž vyjednal s českými kluby výjimku a v základní části NBL odehraje jen polovinu zápasů. "Navíc kluby nám vyšly vstříc a domluvily s námi termíny podle toho, jak se nám to hodilo. Za to jim patří díky," řekl generální manažer Rudolf Šimeček. K úspěchu by měl tým dovést trenér Kemzura, kterého si chválí vedení i hráči. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk vstoupil do sezony výhrou nad Ústím

NBL začal Nymburk jasnou výhrou nad Ústím

Do nové sezony NBL pak Nymburk vstoupil jasným vítězstvím nad Ústím nad Labem, v předehrávce 15. kola vyhrál 99:54. Roli favorita potvrzoval hned od začátku, hlavně na doskoku, a první čtvrtinu vyhráli 18:8. Mladý ústecký tým se udržel na dohled Nymburku jen do 15. minuty, kdy prohrával 18:29, pak se naplno projevila síla hostujícího kádru a ten už jen zvyšoval náskok. Trenér Kestutis Kemzura vystřídal všech deset hráčů, z nichž se střelecky nejvíce prosadil Tomáš Pomikálek s 23 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články