Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nymburku se rozplynul sen o Eurolize hned po prvním kole

Vilnius - Basketbalisté Nymburka nevyužili ani čtvrtý pokus k postupu do prestižní Euroligy. Ve Vilniusu prohráli s tureckým Banvitem 78:87 a v letošní kvalifikaci končí hned v úvodu. Na lavičce českých mistrů nevyšla soutěžní premiéra trenérovi Kestutisovi Kemzurovi, který navíc nezdar s Banvitem musel strávit ve své rodné Litvě. Nymburku nepomohlo ani 27 nastřílených bodů navrátilce do sestavy Chestera Simmonse.

Nymburk tak bude hrát stejně jako v minulých sezonách Eurocup, druhou nejprestižnější klubovou soutěž starého kontinentu. Kouč Kemzura uznal, že jeho tým na Banvit neměl. "Neodehráli jsme špatný zápas, ale Banvit byl lepším týmem," uvedl Kemzura. Nymburk doplatil hlavně na horší obranu. Už v poločase inkasoval 52 bodů a především druhá čtvrtina Středočechům, kteří v samém úvodu krátce vedli, hodně uškodila.

Nymburk druhou desetiminutovku prohrál 16:26 a nabrané manko už pak stáhnout nedokázal. "Doplatili jsme na několik ztrát, po kterých se soupeř dostával do rychlých brejků a dával jednoduché koše," řekl Kemzura. "Ve druhé čtvrtině přišla ztráta koncentrace, udělali jsme několik chybných rozhodnutí v útoku a neměli ani dost štěstí, když jsme se snažili ztrátu dohnat. Banvit navíc dal několik těžkých střel a nám scházelo i několik doskoků," podotkl litevský kouč.

Desetinásobné české šampiony ve hře pravidelným bodovým přísunem držel především Simmons, který se do týmu vrátil po roční pauze, podkošový tahoun Rančík a nová akvizice Mahalbašič. Nymburku na druhou stranu citelně scházel kapitán a klíčový pivot Petr Benda, který o úvod sezony přijde kvůli operaci kolena. Banvit si už náskok a postup vzít nenechal. Oproti soupeři měl výhodu v širší lavičce, Nymburku se vymstilo i více ztrát a o něco nižší úspěšnost střelby. Turecký tým oplatil Nymburku porážku z kvalifikace Euroligy, kterou utrpěl před dvěma lety.

Banvit se ve druhém kvalifikačním kole ve čtvrtek utká s belgickým Oostende, které porazilo Chimki Moskva. Druhou semifinálovou dvojici tvoří německý Oldenburg a domácí Lietuvos Rytas. Z osmi kvalifikantů do Euroligy projde pouze vítěz.

Nymburk - Banvit 78:87 (24:26, 40:52, 58:70)

Nejvíce bodů: T. Simmons 27, Mahalbašič 15, Rančík 12 - K. Simmons 16, Mejia 14, Davis 10. Rozhodčí: Papai (Chorv.), Jovčič (Srb.), Papatreu (Řec.). Fauly: 20:14. Trestné hody: 7/5 - 13/10. Trojky: 9:9. Diváci: 750.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články