Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Václavské náměstí bude o víkendu patřit basketbalu 3x3

Praha - O víkendu se Václavské náměstí v Praze změní v basketbalové kolbiště. Uskuteční se zde jeden z pěti turnajů Světové tour basketbalu 3x3, který usiluje o zařazení do programu olympijských her. Mezi účastníky z celé Evropy se představí i český šampion ostravský tým Bo!!!. Finalisté postoupí do celosvětového finále v Istanbulu, přímý přenos sledujte v neděli od 19:00 na programu ČT sport a našem webu.

Basketbal 3x3
zdroj: ČTK

Za český celek nastoupí Jan Stehlík, který byl zvolen nejlepším českým basketbalistou 3x3 za minulou sezonu. Představí se i jeho spoluhráč z NH Ostrava Filip Zbránek a také bývalý hráč Ostravy a nyní Opavy Martin Gniadek a Roman Zachrla z Jindřichova Hradce. Chybět naopak bude Kamil Švrdlík, který se připravuje s reprezentací pětkového basketbalu na mistrovství Evropy.

"Pro nás je absence Kamila obrovská ztráta. Na posledním turnaji v Moskvě prokázal, že za rok, co s ním pracuji, udělal obrovský posun a patřil mezi nejlepší hráče turnaje a do budoucna s ním chci počítat. Ale rozumím tomu, že pětkový basketbal má přednost," řekl reprezentační trenér 3x3 Michal Kruk.

Český výběr si i tak dělá ambice na to, aby turnaj v domácím prostředí vyhrál. "Pokud všechno bude, jak má být, tak musíme bojovat o první místo. Našim cílem je turnaj vyhrát. Vloni v Madridu jsme k tomu byli blízko, skončili jsme v semifinále se Slovinci," dodal Kruk. Akce nabízí také bohatý doprovodný program. Po celou dobu je vstup do hlediště Prague Masters zdarma.

Je nám líto, video expirovalo.
Pouliční basketbal je opět na Václaváku


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články