Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

České basketbalistky podruhé prohrály s Běloruskem a na ME skončily šesté

Orchies (Francie) - České basketbalistky na závěr mistrovství Evropy prohrály s Běloruskem 50:64 a obsadily šesté místo. Turnaj zakončily s bilancí čtyř výher a pěti porážek. Povedlo se jim splnit cíl v podobě postupu na mistrovství světa 2014 a mistrovství Evropy 2015, kam se probojovalo nejlepších šest celků šampionátu ve Francii. Češky chtěly soupeřkám vrátit prohru 39:60 z úvodního utkání turnaje, ale opět se ukázalo, že jim běloruská hra nesedí.

Rozehrávačka reprezentace Kateřina Bartoňová
zdroj: isifa/mafra autor: Martin Stolař

V úvodu se sice ke dvěma trojkám dostala Michaela Zrůstová, která do utkání nastoupila i přes nachlazení, ale pak se běloruská obrana zavřela a Češky se velmi těžko bodově prosazovaly. Naopak v útoku se Běloruskám dařilo dostávat míče na pivotky a ty poměrně lehce skórovaly.

Rozhodla druhá čtvrtina, ve které Bělorusko předvedlo šňůru 12:0, uteklo na rozdíl patnácti bodů a vedení už nepustilo. Střelecky se navíc chytla bývalá hráčka VŠ Praha Alexandra Tarasovová, která ve třetí čtvrtině odpovídala na českou snahu o nápor.

Ve čtvrté čtvrtině se Češkám velmi dobrou obranou dařilo zůstat ve hře (40:50). Pak však sudí odpískali přísný pátý faul pivotce Petře Kulichové, která musela ze hřiště a Bělorusky toho využily. Zásluhou své hvězdy Jeleny Levčenkové znovu získaly převahu pod košem a koncovku si pohlídaly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články